Tačiau be reikalo tas rūpestis buvo išreikštas. „The Hobos“ 3:1 nugalėjo „Dinamiką“. Garbės klausimas buvo išspęstas europinio lygio grupės, atradusios savo gerbėjų ir Lietuvoje, naudai.

Gal žiūrovų ir G. Broko garbės supratimas ir pasirodė esąs skirtingas, tačiau, pastarasis neįprastai nesupyko. Jis net padovanojo „The Hobos“ muzikantams savo albumą, sakydamas, kad „nors tai, kaip jūs vadinat, ir „popsa“, bet dabar bent vienas „Dinamikos“ albumas bus Latvijoje“. Tai linksmai keliaus „The Hobos“ namo, užsidėję „Dinamikos“ albumą!

Tačiau ne tik „Dinamikos“ melodijos kels nuotaiką latvių žvaigždėms. Po savo paskutinio pasirodymo NML, pasipuošę dovanotais marškinėliais „I‘m very popular in Lithuania“, „The Hobos“ atrodė net labiau patenkinti, nei po „NML International“ varžybų. Muzikantai didžiavosi Lietuvos žiūrovais, kurie paklausė G. Broko ir nebuvo pusbroliais.

Pirmoji „The Hobos“ daina, visiems gerai žinomas gero gyvenimo receptas „Don‘t worry, be happy“, kurią Komisaras apibūdino, kaip dainą su nedideliu žodžių kiekiu, patiko žiūrovams labiau, nei „Dinamikos“ „Būk sveika, meile“.201:157 laimi „The Hobos“.

Antroji kova. „Dinamika“ ima ašaroti. Lyrinė baladė „Ašara“, pritarianti fleitininkė - atrodytų, ko daugiau reiktų lietuvio širdžiai pavergti. Viskas vyksta tarsi pagal planą, „Dinamika“ sparčiai kraunasi balsų kraitį, bet „The Hobos“ uždainuoja „Born to be drunk“ ir ima vytis. G. Brokui belieka guostis, kad lietuviai (kaip parodė sociologinio tyrimo apie išgertą alkoholio kiekį išvados) už latvius balsuoja tik dėl girtumo tematikos, o ne dėl pačios muzikos.295:288 vėl laimi latviai.

Trečioji kova. Joje ir buvo iškeltas rūpestis „Lietuvos garbė- pavojuje!“. Dabar jau, žinant varžybų rezultatus, aišku, kad galiausiai ta garbė buvo išgelbėta, tačiau pavojus išties buvo, mat šią „The Hobos“ pralaimėjo. „Dinamikos“ daina „Man tik reikia“ pelnė didžiulį kiekį - 588 balsus, „The Hobos“ su daina „Lululu“- 517. Brokas žiūrovams rodo vieno piršto kombinaciją „Liuks!”. Dar vienas blogas ženklas - keli vaikinai iš salės padovanoja Komisarui jo daugel kartų apkalbėtus vyriškus „stringus“.

Ketvirtoji kova. „The Hobos“ dainuoja „Hero“, „Dinamika“ savo didžiausių hitų pynę „Popuri“, tačiau nei „Padovanok man“, nei „Meilės lietaus“ ir „Gero vėjo“ kombinacija neįveikia Enrikės Iglesijo hito. 542:489 paskutiniąją kovą laimi „The Hobos“ - bendras varžybų rezultatas - 3:1. Latviai NML palieka užėmę ketvirtąją vietą. „Dinamika“ - paskutiniąją vietą, kaip ir Andrius Bravo, kuris, pasak Komisaro „nesėkmingai pasirodė, būkim atviri“.

Šios varžybos buvo paskutiniosios, vykusios trečiadienį. Nuo šiol prasidedanti finalinių susitikimų serija bus transliuojama sekmadieniais. Ateinančiose svarbiose varžybose susitiks Žilvinas Žvagulis(11 taškų) ir „Biplan“(9 taškai). Čia spręsis ne tik šių dviejų atlikėjų, bet ir „Mokinukių“(13 taškų) bei „Inculto“(10 taškų) tolesnis likimas NML.

Jei „Biplan“ „sausai“ praloštų Žvaguliui, tuomet trečioje vietoje „Mėlynajame divizione“ atsidurtų „Inculto“. O tai reiškia, kad ši grupė turėtų galimybę patekti į superfinalą ir rungtis dėl dalies pusmilijoninės vertės prizo. Išeitų, jog „Inculto“ gerbėjai turėtų sekmadienį balsuoti už Žilviną Žvagulį, o „Biplan“ fanai - uždirbti saviškiams nors vieną tašką.

Šaltinis
Nacionalinė muzikos lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją