R. Paleckis bus vienas iš dviejų A. Siaurusevičiaus pavaduotojų ir atsakys už LRT programų turinio koordinavimą, redakcinę politiką. Pagal naująją A. Siaurusevičiaus pateiktą LRT valdymo struktūrą, kūrybą ir turinį kuruojančam pavaduotojui pavaldūs bus televizijos ir radijo programų direktoriai bei naujienų portalas.

Rudenį A. Siaurusevičius LRT tarybai pateiks antrojo savo pavaduotojo, atsakingo už tarpinstitucinius ryšius bei veiklos organizavimą, kandidatūrą.

Naujasis generalinio direktoriaus pavaduotojas, iki šiol ėjęs televizijos direktoriaus pareigas, LRT tarybai pristatė televizijos laidų konkurso rezultatus. Su konkurso nugalėtojais – laidų kūrėjais – šiuo metu yra deramasi. Naujojo LRT sezono tinklelis tarybai bus pateiktas artimiausiame posėdyje. Planuojama, kad LRT televizijos eteryje atsiras apie 10 naujų laidų.

Kai kuriems LRT tarybos nariams nerimą kelia per pastaruosius septynerius metus sumažėję LRT televizijos reitingai, todėl LRT administracija įpareigota reguliariai teikti tarybai duomenis apie TV auditorijos pokyčius bendroje televizijos rinkoje.

A.Siaurusevičius LRT tarybą informavo apie Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto siūlomą naują nacionalinio transliuotojo finansavimo modelį, pagal kurį LRT finansavimas būtų susietas su gyventojų pajamų ir akcizų mokesčių įplaukomis. Tuo pačiu norima uždrausti reklamą LRT eteryje. Pasak A. Siaurusevičiaus, LRT finansavimo klausimas bus svarstomas ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje.

Artimiausias LRT tarybos posėdis vyks rugpjūčio 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)