„Leidinys bus tarsi laikraščio priedas. Skaitytojai galės sužinoti apie didžiuosius Lietuvos miestus ir kurortus, susipažinti su nuotraukomis iliustruotais nacionalinių patiekalų receptais, ras turizmo informacijos centrų kontaktus bei kitą turistams svarbią informaciją“, - sakė VTD vyriausioji specialistė užsienio ryšiams Lidija Lukšytė.

Laikraščio formos 45 tūkst. egzempliorių tiražu išleistas leidinys bus platinamas kartu su vietos dienraščiais "Kaliningradskaja pravda", "Novyj Kionensberg" ir Komsomolskaja pravda".

Leidinį taip pat bus galima rasti Lietuvos ambasadoje Maskvoje bei generaliniuose konsulatuose Kaliningrade ir Sankt Peterburge.

Pasak L.Lukšytės, ateinantį penktadienį Kaliningrade taip pat vyks VTD atstovų susitikimas su Kaliningrado srities Pramonės ministru Nikolajumi Vlasenko, ministerijos Turizmo skyriaus vadove Marina Drutman, kt. turizmo administracijos vadovais. Bus aptariami bendradarbiavimo klausimai ir aptariamas bei tvirtinamas bendrų veiksmų planas, kaip skatinti turistų srautus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, 2005 m. į Lietuvą iš Rusijos atvyko 1,194 mln. lankytojų (1,2 proc. mažiau negu 2004 m.). Apie 60 proc. jų sudarė lankytojai iš Kaliningrado: 2005 m. 724 tūkst. ( 0,2 proc. daugiau nei 2004 m.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją