Pirmąją, kurios premjera įvyks rugsėjo 18 dieną, ves Edmundas Jakilaitis, jam padės Vilma Čereškienė. Pasak "Žodžio laisvės" kūrėjų, ši debatų laida bus solidi ir objektyvi, joje susitiks tik lyderiai ir nebus vietos gatvės politikieriams.

"Tai didžioji LNK žinių tarnybos ambicija", - apie laidą sakė Jakilaitis, šiuo metu poilsiaujantis Turkijoje. Jau pirmosiose trijose laidose apie savo ketinimus dėl Lietuvos prezidento posto kalbės Algirdas Brazauskas, Artūras Paulauskas ir Valdas Adamkus.

"Frontas" - Arūno Valinsko vedama 1,40 valandos trukmės tiesioginė laida. "Į "Frontą" mane pašaukė tėvynė. Šiemet prezidento rinkimai ir tėvynė pavojuje", šmaikštavo laidos vedėjas, įgyvendinsiantis LNK pasiūlytą idėją. "Visos priemonės, kurių nedraudžia įstatymai, "Fronte" bus pateisinamos", - skelbia laidos kūrėjai. Laidos premjera - rugsėjo 17 dieną.

Konkursai

"Maximanija" - naujas žaidimas šeimai - startuos rugsėjo 9 dieną. Jį ves grupės "B'Avarija" atlikėjas Juozas Liesis ir laidose "LNK vasaros žvaigždė" atrasta žurnalistė Beata Čičkauskaitė. Žaidimo licencijos teisės priklauso Japonijos žiniasklaidos korporacijai TBS.

Tai daug metų per 20 šalių televizijose rodomas žaidimas. Kadangi prizų katalogą, iš kurio gali išsirinkti ką tik nori, žaidimo dalyviams siūlo "Maxima", žaidimo "Maximanija" logotipas primena šio prekybos centro pavadinimą. Tiesa, prizas dalyviams atitenka tik tuo atveju, jei jie atlieka organizatorių sugalvotą sudėtingą užduotį.

Laida "Mes čempionai" pristatoma kaip oficialus Lietuvos anekdotų čempionatas, jo arbitru bus Mindaugas Sėjūnas. Jau šį šeštadienį LNK patalpose vyks čempionato dalyvių atranka. Vėliau šeštadieniais rodomoje laidoje vyks anekdotų pasakotojų dvikovos, bus renkamas finalininkas, kuris šių metų pabaigoje dalyvaus superfinale. Metų anekdotų čempionato nugalėtojas namo parvažiuos nauju automobiliu.

Perima

"Orbita. Šventieji" pristatoma kaip nauja laida, nors joje pasirodys praėjusių metų "Orbitos" veikėjai. Tik veiksmas vyks ne kosminiame laive, kaip anksčiau, o rojuje, skaistykloje ir pragare. Rojuje karaliaus grupės "Skamp" žvaigždė Erica Jenings, skaistykloje - Algirdas Ramanauskas-Greitai, pragare - Budulis, kurio personažą sukūrė Rimas Šapauskas. Tik šių metų laidoje buvę veikėjai Boleslovas ir Vladislavas virs Sraigiumi ir Jurbarku.

Kaip naują laidą LNK pristato ir anksčiau LRT rodytą "Teismą" su teisėja Nijole Vaitavičiene. Tikras bylas sprendžianti laida, pasak jos prodiuserio Justino Milušausko, šį sezoną bus dar juokingesnė. Jis patikino, kad visos žmonių "Teisme" pasakojamos istorijos tikrai neišgalvotos. "Kada žmogus kovoja už save, savo skausmą, trykšta tikros emocijos", - sakė jis.

Sekmadieniais LNK rodys "Sveikinimų koncertą", kurį ves Dainora Jankovskienė, anksčiau matyta žaidimuose "Auksinis kiaušinis" ir "Pasėdėkime lengvai". "Perimame gražią tradiciją, kurią kai kurie pamiršta", - seminaro dalyviams sakė LNK kūrybos direktorius Laurynas Šeškus.

Oficialus LNK sezono atidarymas, kurį televizija transliuos tiesiogiai, įvyks rugsėjo 6 dieną Vilniaus kongresų rūmuose. Kol kas LNK tik pradeda rodyti savo naująjį muzikinį vaizdo klipą. Jo veikėjai - LNK darbuotojai - dainuoja naujo televizijos pastato statybvietėje. Naująjį sezoną LNK pradeda šūkiu "Čia mūsų namai".