"Sąjungininkams... kelia nerimą tai, kaip pasikeis situacija spaudos srityje", - sakė jis spaudos konferencijoje po derybų su Ukrainos užsienio reikalų ministru Konstantinu Griščenka.

"Aš sakiau, jog sąjungininkai labai viliasi, kad 2004 metų pabaigoje įvyksiantys rinkimai bus laisvi ir sąžiningi, tai svarbus NATO ir Ukrainos santykių parametras".

Anksčiau Vakarų diplomatai ir Ukrainos opozicijos lyderiai pareiškė susirūpinimą dėl nepakankamos spaudos laisvės 48 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kuri netrukus ribosis su besiplečiančia Europos Sąjunga (ES).

Ukrainos žurnalistai kalba apie dažnėjančius nežinomų asmenų grasinimus jiems ir užpuolimus. Nuo 1991 metų, kai Ukraina tapo nepriklausoma, joje įtartinomis aplinkybėmis žuvo 18 žurnalistų.

K.Griščenka, stovėjęs greta Aljanso generalinio sekretoriaus sakė, kad Ukraina - demokratinė šalis, kuri, nors demokratijos standartus galima stiprinti, nesuteikia dingsties nerimauti dėl žiniasklaidos priemonių laisvės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją