Antradienį LRT nutarė kreiptis Vyriausybę prašydama užtikrinti, kad LRT būtų skirti viso tinklo, į kurį telpą 10 kanalų, transliacijų pajėgumai, BNS po tarybos posėdžio sakė jos pirmininkas Dainius Radzevičius.

"Šiandien LRT tarybos posėdyje nuspręsta, kad kreipsimės su tokiu pasiūlymu. (...) LRT nori pasiekti vartotojus, nori, kad tai būtų užtikrinta įstatymų ir strategijų kūrimo lygmenyje, jog mūsų valstybė kurdama technines sąlygas programų transliavimui užtikrintų galimybę tai daryti LRT", - kalbėjo D.Radzevičius.

Toks kreipimasis Vyriausybei teikiamas Susisiekimo ministerijai svarstant Radijo dažnių skyrimo radijo ir televizijos programoms transliuoti ir siųsti strategijos pakeitimus. Pasak LRT tarybos pirmininko, būtent šioje strategijoje turėtų būti įtvirtinti prašomi LRT transliavimo pajėgumai.

"Susisiekimo ministerija rengia tokią strategiją, kuri susijusi su skaitmeninės televizijos plėtra, ateitimi, ir mes siūlome atskiru punktu joje įrašyti, kad Lietuvos gyventojai turėtų galimybę turėti priėjimą prie visų nacionalinio transliuotojo tiek radijo, tiek televizijos kuriamų programų suformuojant atskirą skaitmeninį TV tinklą", - aiškino D.Radzevičius.

Atskiro tinklo tinklo, anot jo, LRT galėtų prireikti, jei programos ateityje būtų transliuojamos raiškiosios televizijos arba vadinamuoju HD (angl. High definition) signalu, reikalaujančio žymiai didesnio transliavimo pajėgumo.

"Kalbant apie skaitmeninius kanalus, dabar viename kanale gali būti 10 jų, HD kokybė reikalauja bent tris kartus didesnės erdvės ar talpos", - kalbėjo LRT tarybos pirmininkas.

"LRT administracija pateikė savo duomenis ir pasiūlymus dėl tolimesnės plėtros, jog strategijoje būtų numatyta ir neatsitiktų taip, kad atėjus 2012 ir vėlesniems metams, formuojant atskirus skaitmeninius tinklus nebus galimybės turėti tokį atskirą tinklą ir transliuoti programas. Visiškai logiška, kad taryba turėtų pasirūpinti, kad būtų kur transliuoti", - sakė D.Radzevičius.

Analoginės televizijos transliacijos Lietuvoje turėtų būti visiškai nutrauktos ir vien prie skaitmeninės televizijos pereita 2012 metų rudenį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją