„Taip, išeinu. Mūsų keliai su LTV direktoriumi labai nesutapo. (...) Tai tęsėsi jau labai seniai. (...) Kaip sakau, užsisėdo ir viskas, arba turi savų tikslų. Mano nervai ir sveikata man brangesni“, - DELFI teigė L. Janušonytė.

L. Janušonytė mano, kad nemalonę užsitraukė dėl asmeninių R. Paleckio ambicijų. Žurnalistė pasakojo LRT dirbanti nuo 1981-ųjų ir iki šiol ją visi vertino, su niekuo nebuvo didesnių konfliktų.

„Ar mano vieta ruošiama kam nors kitam? Gali būti – negaliu to nei paneigti, nei patvirtinti, to reikėtų klausti vadovų. Aš to nežinau, bet kad pareiškimą parašiau savo noru – tiesa“, - kalbėjo L. Janušonytė.

Jau kurį laiką L. Janušonytė nebeskaito sporto žinių „Panoramoje“. Pasak žurnalistės, tai nutiko R. Paleckiui atsisakius su ja pratęsti autorinę sutartį.

L. Janušonytė akcentavo, kad nesutarimų nekilo su LRT generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi. Su juo L. Janušonytė aiškino preliminariai sutarusi, kad LRT turės autorinę sutartį. Kartais ji tikisi dirbti „Panoramoje“, vesti laidas, rengti reportažus ar tvarkyti užsienio reikalus.

L. Janušonytė – ne tik LRT sporto prodiuserė, sporto redakcijos vadovė, bet ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) bei Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) viceprezidentė. Ji skundėsi, kad pastaruoju metu negalėjo dalyvauti AIPS veikloje nei kaip organizacijos viceprezidentė, nei kaip LSŽF prezidentė. „Neleisdavo vykti, dalyvauti kongresuose, nors pats AIPS prezidentas asmeniškai skambino ir prašė išleisti, rašė laiškus“, - tikino žurnalistė.

„Aišku, skaudu, kad kai kas vertina ne profesionalumą, ne patirtį, įdirbį, ryšius, kuriuos turiu. Patikėkite, jeigu kažkam kažko reikia susijusio su sportu – ar telefono, ar sužinoti kokią nors informaciją – visi pirmiausia skambina man. Be abejo, skaudu, bet kai tavęs nevertina, negali dirbti savo darbo taip gerai, kaip gali dirbti, viskas netenka prasmės. Kai eini į darbą ir žinai, kad prie tavęs kabinėsis, nėra malonu“, - apmaudo neslėpė L. Janušonytė.

R.Paleckis: ji gali dirbti žurnaliste, tačiau ne vadovauti

„Mano manymu, jos darbe buvo padaryta principinių klaidų. Jos vadovavime mačiau rimtų trūkumų ir tai ne kartą sakiau. Išsiskyrė nuomonės dėl darbo vertinimo – kadangi aš prisiimu atsakomybę ne tik už sportą, bet ir už visą televiziją, o ji tik dalis televizijos, natūralu, kad mano atsakomybė didesnė. Tačiau ji užsispyrė, nesutiko ir pusę metų tokia situacija tęsėsi. Anksčiau ar vėliau taip taurėjo pasibaigti, pagaliau ji parašė pareiškimą“, - DELFI teigė R. Paleckis.

LTV vadovas akcentavo, kad L. Janušonytės veikla nepatenkintas ne tik jis, bet ir vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas bei programų direktorius Rolandas Maskoliūnas.

„Kiekvienas žmogus turi būti maksimaliai savo vietoje. Mano manymu, vadovaudama sporto redakcijai, Laima nebuvo savo vietoje. Bet dirbti sporto žurnaliste, manau, ji gali“, - sakė R. Paleckis.

Jis neigė L. Janušonytei uždraudęs skaityti sporto žinias „Panoramoje“. R. Paleckio tvirtinimu, L. Janušonytei pasiūlyta skaityti sporto žinias už gaunamą sporto redakcijos vadovės atlyginimą, tačiau ji su tuo nesutiko.

R. Paleckio teigimu, apie tai, kas galėtų pakeisti L. Janušonytę, kalbėti dar anksti. Vasarą vadovauti LRT sporto redakcijai turėtų laikinas vadovas.

Tuo metu LRT kuluaruose kalbama, kad realiausias kandidatas į L. Janušonytės vietą – A. Siaurusevičiaus bičiulis žurnalistas Vytaras Radzevičius.

LRT generaliniu direktoriumi išrinkus A. Siaurusevičių, V. Radzevičius tapo LRT atstovu spaudai. Šio darbo jis turėjo atsisakyti iš motinystės atostogų grįžus LRT atstovei spaudai Virginijai Bunevičiūtei.

Tačiau V. Radzevičius su LRT neatsisveikino ir pagal autorinę sutartį liko dirbti „Panoramos“ sporto žiniose“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)