Tai DELFI patvirtino Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos (LŽLEK) pirmininkas Linas Slušnys.

„Yra 6 pažeidimai. Kol kas jo statusas – kaip nuolat pažeidinėjančio žurnalistinę etiką leidinio. Tokie statusai turbūt nei vienam leidiniui (garbės – DELFI) nedaro. Kiek jų yra priimta – visada sukeldavo emocijas. Bet visada, kaip aš sakau, turėkime galvoje, kad tai ne amžina: galioja tiktai metus ir galima per tą laiką pasitaisyti“, - kalbėjo L. Slušnys.

Daugiausiai bėdų dienraščių lyderiui pridarė publikacijos apie banko „Snoras“ administravimo niuansus. „Snoras“ iki banko veiklos apribojimo per antrinę įmonę buvo stambiausias „Lietuvos ryto“ akcininkas.

„Daugiausiai užkliuvo „Snoras“, kur buvo visa serija straipsnių. Labai daug netikslumų, ištisai pažeidinėjo etiką. (…) „Snoras“, aišku, buvo tas Damoklo kardas, kuris kirto turbūt stipriausiai. Tai yra įrodymas žurnalistams, kad dirbant reikia ne emocijomis vadovautis. Ypač tokiems solidiems leidiniams“, - sakė LŽLEK vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)