Pirmadienio vakarą transliuotoje "Lietuvos ryto televizijos" laidoje "Reporteris" buvo rodoma kitokia antradienio numerio pirmojo puslapio versija. Joje pagrindinis buvo straipsnis apie atsistatydinusį policijos generalinį komisarą Visvaldą Račkauską "Policijoje - uždelsto veikimo bomba". Laidos įrašas yra skelbiamas interneto svetainėje.

Tačiau antradienį pasirodžiusiame laikraštyje publikuotas pagrindinis straipsnis visai kitas, nei buvo anonsuota - cituodamas anoniminius šaltinius, "Lietuvos rytas" rašo, kad "Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose".

Konkretaus banko dienraštis nenurodo, tačiau teigia, jog taikinys yra "lietuviškas bankas". Kartu straipsnyje, kuris yra be autoriaus, nurodoma, kad šalyje yra keturi lietuviški bankai - Šiaulių bankas, bankas "Snoras", Ūkio bankas ir Medicinos bankas.

Centre taip pat pateikta didelė prezidentės Dalios Grybauskaitės nuotrauka, virš kurios yra antraštė: "Įsakymas: sutrypti lietuviškus bankus".

Laidos "Reporteris" vedėjas išvakarėse pristatydamas būsimą laikraštį apie šį straipsnį neužsiminė.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius BNS antradienį sakė, kad yra pakankamai prielaidų manyti, kad už šios publikacijos gali stovėti daugiau nei trečdalį "Lietuvos ryto" akcijų valdančio banko "Snoras" interesai.

Lietuvos Generalinė prokuratūra antradienį išplatino pranešimą, kuriame teigia atsiribojanti nuo "paskelbtos informacijos apie Lietuvos bankų žlugdymą" ir paneigė teiginį, esą "Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose"

Lietuvos bankas savo ruožtu antradienį paragino "susilaikyti nuo neatsakingų, visuomenei žalingų ir sumaištį skatinančių spekuliacijų bankų stabilumo klausimais". Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu pareiškė, kad "žiniasklaida tikrai neturėtų skelbti kokių nors žinių, keliančių paniką bankų sektoriuje".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją