Lietuvos metų moterį rinks ne tik garbi komisija, bet ir visa tauta. Susipažinti su kandidatėmis ir balsuoti už jas rašinyje
, galės ir DELFI skaitytojai. Balsuoti taip pat bus galima ir interneto svetainėse: www.metumoteris.lt, www.tv3.lt .

Balsavimas internetu truks iki vasario 22 d.

Laureatės bus paskelbtos ir apdovanotos kovo 1 d. tiesioginės TV3 transliacijos metu. Tuomet paaiškės ir kam atiteks specialus DELFI apdovanojimas.

„Projektas, prasidėjęs 1992-aisiais, pagaliau tapo nacionaliniu. Ypač džiugu, kad tarp nominančių yra ne viena moteris, garsinanti Lietuvos vardą ir už šalies ribų, - sako žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė. – „Lietuvos metų moters“ apdovanojimas yra simbolis visoms moterims. Norime, kad visuomenė pastebėtų ir įvertintų moterų veiklą. Be to, šiuo apdovanojimu skatiname moteris būti aktyvias įvairiose gyvenimo srityse. Juk moteris yra gyvenimo variklis.“

Iki šiol žurnalo „Moteris“ metų moters titulą jau yra pelniusios: Alma Adamkienė, Kazimira Prunskienė, Rūta Vanagaitė, Bronė Vainauskienė, Janina Lapinskaitė, Margarita Starkevičiūtė, Lolita Varanavičienė, Algimanta Žukauskienė, Nijolė Drazdienė, Gražina Liautaud, Ugnė Karvelis, Rūta Jezerskytė, Nomeda Marčėnaitė, Edita Mildažytė, Jurga Ivanauskaitė, Jurga Šeduikytė.

Tapti 2008-ųjų Lietuvos metų moterimi pretenduoja: eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO, ambasadorė Ina Marčiulionytė. Laureatę renka autoritetinga komisija ir visuomenė, Lietuvos Metų Moterimi‘2008 bus paskelbta ta kandidatė, kuri surinks daugiausia komisijos ir visuomenės balsų. Jai bus įteikta originali lietuvių juvelyro sukurta segė.

Per „Lietuvos metų moters 2008“ apdovanojimus bus paskelbtos ir 7 papildomų nominacijų („Metų iniciatyva“, „Metų atradimas“, „Metų pergalė“, „Metų alternatyva“, „Metų karjera“, „Metų šviesa“, „Metų nematomas darbas“) laureatės, taip pat bus įteiktas specialus DELFI apdovanojimas.

Į šiuos apdovanojimus pretenduojančias meno, muzikos, sporto, mokslo, verslo bei visuomeninės veiklos sričių atstoves taip pat vertina bei renka ir komisija, ir visuomenė.

Projekto „Lietuvos metų moteris‘2008“ komisiją sudaro 8 nariai – mokslo, verslo ir kultūros atstovai: žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė, Vilniaus universiteto rektorius prof. Benediktas Juodka, mokslininkas, dėstytojas, SEB banko prezidento patarėjas, finansų analitikas Gitanas Nausėda, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Robertas Dargis, dirigentas Modestas Pitrėnas, teatro kritikė Ada Paukštytė, žurnalistė, VšĮ “Rožinio kaspino draugija” įkūrėja Erika Umbrasaitė, menininkė, vaikų labdaros akcijų globėja, „Metų Moteris 2004“ Nomeda Marčėnaitė.

„Lietuvos metų moters 2008“ apdovanojimų ceremoniją žiūrėkite kovo 1 d. 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją