64 puslapių "Baltic Jewellery News" išleistas 3 tūkst. egzempliorių tiražu. Kitas juvelyrikos žurnalo numeris pasirodys gegužės mėnesį. Leidėjai Eltai teigė tikį, kad greitai žurnalas bus leidžiamas kas du mėnesiai, o ateityje - kas mėnesį.

"Kartais pagalvoju, kad mintis pradėti leisti tokį žurnalą kilo iš didelio noro suvienyti Baltijos regiono interesus, kad paspartintume juvelyrikos verslo plėtrą. Šio regiono juvelyrikos rinką daug kas vadina tiesiog "neišnaudota", o keliai tarp Rytų ir Vakarų Europos kol kas dar labai siauri", - sakė pagrindinis žurnalo idėjos autorius ir verslininkas Giedrius Guntorius.

Pasak jo, profesionalaus tarptautinio juvelyrikos žurnalo irgi nėra, o vykstant visuotinei integracijai tikslingiausia leisti žurnalą, kuris atspindėtų ne vienoje, o daugelyje šalių vykstančius procesus.

G. Guntorius sakė, kad "Baltic Jewellery News" kūrime dalyvauja visos regiono šalys, nes tik taip įmanoma objektyviai nušviesti skaitytojams, kas vyksta vienoje ar kitoje šalyje.

"Galime būti atviri - labai daug žmonių apsidžiaugė išgirdę, kad bus leidžiamas toks žurnalas ir pasisiūlė mums padėti. Vadinasi, iš tiesų esame reikalingi", - sakė G. Guntorius.

Kiekviename žurnalo numeryje spausdinama informacija apie atskirų Baltijos regiono šalių juvelyrikos verslo situaciją: naujienos, pasiekimai, šio verslo problemos, bendradarbiavimas su kitomis šalimis, įvykusios parodos ir kiti svarbūs juvelyrikos pasaulio įvykiai.

Be to, žurnale bus rubrika "Primary Interest", kurioje - svarbiausia informacija apie parodas, seminarus, juvelyrikos knygas.

Baltijos regionas - dešimt šalių, kuriame gyvena daugiau nei 77 mln. gyventojų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją