Konkurencijos taryba įpareigojo bendrovės AllePal OÜ kontrolę įgijusią AS Eesti Meedia pateikti pranešimą apie koncentraciją.

Kaip rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai, 2014 m. gruodžio 17 d. AS Eesti Meedia informavo Konkurencijos tarybą, kad jos dukterinė bendrovė OÜ Classify įsigijo 100 procentų AllePal OÜ akcijų. Pagal įmonių nurodytas pajamas, Konkurencijos tarybos leidimo koncentracijai gauti nereikėjo. Įgyvendinus minėtą koncentraciją, klasifikuotų skelbimų portalus www.aruodas.lt, www.autogidas.lt, www.autoplius.lt, www.domusplius.lt, www.skelbiu.lt ir kitus portalus valdančios įmonės tapo susijusiais ūkio subjektais.

Konkurencijos tarybos ekspertams bei keliems rinkos dalyviams kilo abejonių dėl įgyvendintos koncentracijos galimai neigiamo poveikio, todėl Konkurencijos tarybos ekspertai atliko rinkos dalyvių apklausą ir papildomai gilinosi į klasifikuotų skelbimų portalų veiklą. Preliminariu Konkurencijos tarybos vertinimu, tikėtina, kad bendrovei AS Eesti Meedia įgyvendinus minėtą koncentraciją buvo sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar itin apribota konkurencija rinkose, susijusiose su klasifikuotų skelbimų portalų veikla. Gavusi AS Eesti Meedia pranešimą apie koncentraciją, Konkurencijos taryba vertins, ar AS Eesti Meedia įgyvendinta koncentracija nesukuria neigiamų pasekmių rinkos dalyviams ir vartotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)