Klausdamas, ar laikraščio „Balsas.lt savaitė“ publikacijoje „Gėjai valdo“ ir su ja susijusiose iliustracijose, taip pat laikraščio viršelio iliustracijoje buvo peržengtos etikos, moralės ir profesionalios žunalistikos ribos į LŽLEK kreipėsi Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas. Minėtose iliustracijose V. Navickas pavaizduotas santykiaujantis su A. Kubiliumi.

„Kalbame apie estetiniu požiūriu nevykusį nuotraukos arba viršelio turinį“, - DELFI sakė LŽLEK pirmininkas Linas Slušnys.

L. Slušnio teigimu, leidinio redakcijai ketinama siųsti laišką ir atkreipti dėmesį, kad „tokio pobūdžio viršeliai estetiniu požiūriu nevykę ir netinkamas reiškinys žiniasklaidoje – reikia ieškoti kitokių būdų patraukti skaitytojo dėmesį“.

„Tokiems piešiniams etikos kodeksas net nelabai turi straipsnio. Dalis komisijos narių labai aiškiai pasisakė, kad tai neetiška, kad negražu. Bet ne tiek dėl mero – čia turbūt klausimas apie visuomenę, piliečius, kurie tą laikraštį ima į rankas“, - kalbėjo L. Slušnys.

Jis pripažino, kad be laiške išdėstyto komentaro komisija daugiau nieko negali padaryti. LŽLEK pirmininkas tikisi, kad poveikio nepilnamečiams atveju skundą išnagrinės Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.

Publikaciją „Gėjai valdo“ L. Slušnys pavadino neprofesionalia.

„Skundas, sakyčiau, paviršutiniškas. Kad nelabai turėčiau ką komentuoti“, - DELFI sakė „Balsas.lt savaitė“ vyr. redaktorius Arūnas Brazauskas.

Jis akcentavo, kad iliustracijų svarstymas yra labiau ne komisijos, o žurnalistų etikos inspektoriaus kompetencija.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų, prižiūri, kaip platinant viešąją informaciją laikomasi įstatymų nuostatų, draudžiančių tautinės, rasinės, religinės, socialinės ar lyčių neapykantos kurstymą. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.

Be L. Slušnio, LŽLEK dar priklauso Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Gražina Daukšaitė, Vidas Mačiulis, Artūras Matusas, Mindaugas Nastaravičius, Laima Abromaitytė, Sigitas Židonis, Zenonas Kiudulas, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Aldona Žemaitytė Petrauskienė, Inga Abramavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)