Kaip praneša "The Guardian", Aleksandras Lebedevas ir jo sūnus Jevgenijus veda derybas dėl galimybės nusipirkti iš leidybos grupės "Daily Mail & General Trust" laikraščio "Evening Standard" 76 proc. dalį. Kiti 24 proc. tada priklausytų grupei "Associated Newspapers".

Šaltinis, artimas DMGT, kuri yra "Evening Standard" savininkė, vadovybei, sakė laikraščiui, kad sandoris "vis dar labai įtikėtinas".

Interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC 49-erių metų milijardierius patvirtino, kad domisi Londono vakarinio laikraščio pirkimu, taip pat neatmetė galimybės ateityje pirkti kitus britų leidinius.

Pasak vienų pranešimų, lordas Rothermere'as (Rotermiras), "Evening Standard" savininkas ir DMTG direktorių tarybos pirmininkas, atmetė A.Lebedevo siūlymą.

Tačiau kiti šaltiniai, artimi DMGT, sako, kad derybos tęsiasi.

A.Lebedevas, kaip jis pats prisipažino, devintojo dešimtmečio pabaigoje -dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo KGB ir kitų jį pakeitusių specialiųjų tarnybų darbuotojas ir dirbo SSRS, o vėliau Rusijos ambasadoje Londone.

Iš savo pareigų tuo metu jis mini tik spaudos apžvalgų rengimą.

A.Lebedevas, pernai gegužę buvęs 358-ojoje vietoje turtingiausių žmonių sąraše, kurį sudarė žurnalas "Forbes", įvertinęs jo turtą 3,1 mlrd. dolerių, be kita ko, kontroliuoja "Nacionalinį rezervų banką" ir turi Rusijos aviakompanijos "Aeroflot" akcijų paketą.

2006 metais A.Lebedevas drauge su buvusius SSRS lyderiu Michailu Gorbačiovu nusipirko laikraščio "Novaja gazeta" 49 proc. akcijų. Šis laikraštis griežtai kritikuoja Kremlių, jame dirbo spalį nužudyta žurnalistė Ana Politkovskaja.

"Evening Standard" pardavimas nuolat mažėja nuo tada, kai buvo pradėtas leisti nemokamas vakarinis laikraštis "London Lite". Jis konkuruoja su taip pat nemokamu "London Paper", kurį leidžia Ruperto Murdocho grupė "News International".

Kaip sakė pats A.Lebedevas, komerciniu požiūriu jo "Evening Standard" jo nedomina.

"Manau, šis ("Evening Standard" pirkimas) niekaip nesusijęs su pinigų uždirbimu. Yra daug kitų būdų (uždirbti pinigų). O tai - geras būdas leisti pinigus", - sakė verslininkas interviu laikraščiui "The Guardian".

Drauge jis pareiškė, kad neketina kištis į reakcijos reikalus.

"Mano įtaka bus artima nuliui", - pabrėžė oligarchas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją