„Balandį skelbėme konkursą visuomeninkams: kvietėme juos trumpai pristatyti norimos rengti laidos koncepciją, galimas temas ir problemas. Iš viso sulaukėme daugiau kaip pusės šimto paraiškų. Iš jų atsirinkome tas, kurios mūsų klausytojams galėtų būtų įdomiausios. Kiekvieną darbo dieną 15 minučių patikėti radijo eterį visuomeninkams nebuvo sunku. Tam ryžomės paskatinti analogiško praėjusią vasarą vykdyto projekto sėkmės: jis papildė mūsų programą įvairesnėmis visuomenei aktualiomis temomis ir neliko nepastebėtas radijo klausytojų, sulaukėme daug gerų atsiliepimų. Be to, principus, kaip turėtų būti rengiamos radijo laidos, kokie reikalavimai joms keliami, su būsimais laidų rengėjais ir vedėjais detaliai aptarėme“, – sako „Žinių radijo“ vadovė, vyriausioji redaktorė Laima Abromaitytė-Sereikienė.

Pirmadieniais viešoji įstaiga „Žurnalistika kitaip“ ir neformaliojo ugdymo organizacija „Sėkmės mokykla“ pristatys laidų ciklą „Naudos ir sąnaudos“. Laidos vedėja Jūratė Ablačinskaitė teirausis pašnekovų, ką žinoti ir kaip elgtis, kad vizitas į valstybines institucijas nesibaigtų valdininkų keiksnojimais, kaip pasirinkti sveikatos priežiūros specialistą, ką reikėtų žinoti apie reklamos poveikio būdus ir kaip apskritai susiorientuoti komercijos džiunglėse.

Antradieniais stereotipus apie skirtingas profesijas žada laužyti viešosios įstaigos „Aplodismentai“ atstovės Izabelės Pukėnaitės vedama laida „Mėgstu savo darbą“. Joje ketinama patarti, kaip pasirinkti mėgstamą darbą ir mėgautis jau turimu, pristatyti įvairias karjeros galimybes, pateikti savo srities specialistų sėkmės istorijas iš pirmų lūpų.

Trečiadieniais „Žinių radijo“ programos tinklelyje – visuomeninės organizacijos JCI Vilnius laidų ciklas „Aistra veikti“. Laidos dalyviai skatins visus neatidėlioti, o ryžtingai įgyvendinti naujas idėjas: jie pasakos apie savo įvykdytus nacionalinius ir tarptautinius projektus, kodėl jų ėmėsi, su kokiais sunkumais buvo susidūrę ir kaip juos įveikė, į kokias kurioziškas situacijas buvo patekę. Laidą ves Justė Gvazdaitytė.

Ketvirtadieniais Vilniaus gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus savanoriai laidoje „Abejingumo kaina“ patars gyvūnų auginimo klausimais, paaiškins, ką daryti, kad beglobių gyvūnų ir žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų būtų mažiau. Laidą ves Gediminas Trečiokas.

Penktadieniais laidų ciklas „Atostogos kaime“ kvies rinktis atostogas mūsų šalyje. Laidos pašnekovai pasakos, kur ir kaip poilsiauti aktyvaus laisvalaikio, ramaus ar pažintinio poilsio, SPA paslaugų mėgėjams, šeimoms su vaikais, sveiku gyvenimo būdu besidomintiems mūsų tautiečiams. Laidą rengs Lietuvis kaimo turizmo asociacija, o ją ves Diana Dubatauskienė.

Laidos „Naudos ir sąnaudos“, „Mėgstu savo darbą“, „Aistra veikti“, „Abejingumo kaina“ ir „Atostogos kaime“ bus transliuojamos darbo dienomis 10.05 ir 17.05 val. Šias laidas bus galima rasti ir garsiniame „Žinių radijo“ laidų archyve.