Greitis, įtampa, emocijos, išskirtinio kadro troškulys. Tai kiekvieną dieną lydi DELFI fotografus, fiksuojančius šalies gyvenimą ir jo kaitą. Dirbant savo darbą, tenka būti apstumdytiems mitinguose, išklausyti nusikaltėlių grasinimų teismo salėse ar nuraminti fotografuotis bijantį žmogų.
Per metus pagrindinio naujienų portalo DELFI fotografai skaitytojams pateikia apie 70 tūkst. nuotraukų iš Lietuvos ir užsienio.

„Vaizdo reikšmė portaluose nuolat auga. Nuotraukos yra labai svarbios, nes auditorijai stokojant laiko, jomis perteikiama svarbi pasakojimo dalis. Dažnai pakanka autentiško kadro, kuris nebūtinai turi būti kokybiškas. Tačiau mes sau keliame didesnius uždavinius – operatyviai pateikti skaitytojams kokybiškas nuotraukas. Tai nėra paprasta“, - sako DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Fotografuojant naujienų portalui, turi reaguoti žaibiškai. Kartais viską nulemia kelios sekundės. Vos paspaudę fotoaparato mygtuką, DELFI fotografai nuotraukas atrenka ir siunčia į redakciją. Taip karščiausi vaizdai iškart pasiekia skaitytojus.

Kartais tam, kad būtų gražus kadras, tiesiog reikia suspėti nufotografuoti, o kartais tenka stebėti aplinką ir pamatyti tai, kas gražu ar nekasdieniška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)