„Pirmais metais buvo šuolis, susikūrėme interneto svetainę, atlikome kitus darbus. Dabar toks vaizdas, kad truputį ties ta pačia vieta sukamės, pasitempti yra kur“, - DELFI kalbėjo E. Žiobienė.

Pasak E. Žiobienės, pastaruoju metu vis daugiau laiko reikia skirti regioninės žiniasklaidos tarpusavio santykių aiškinimuisi. „Vos ne kiekviename posėdyje turime regioninės žiniasklaidos konflikto atvejį – turėjome Šiaulius, bandėme sutaikyti, nepavyko, vienas laikraščių mus padavė į teismą. Turėjome Biržus, vakar turėjome Panevėžį. Blogiausia, kad atsisėdi su žmonėmis ir matai, kad nieko nebus - visiškai nėra susišnekėjimo“, - kalbėjo LŽLEK pirmininkė.

Bendradarbiaujant su nauja žurnalistų etikos inspektore E. Žiobienė žurnalistams planuoja rengti etikos teisės mokymus.

Šiuo metu LŽLEK dar priklauso Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Gražina Daukšaitė, Vidas Mačiulis, Artūras Matusas, Linas Slušnys, Andrius Vitkevičius, Sigitas Židonis, Zenonas Kiudulas, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Aldona Žemaitytė Petrauskienė.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų, prižiūri, kaip platinant viešąją informaciją laikomasi įstatymų nuostatų, draudžiančių tautinės, rasinės, religinės, socialinės ar lyčių neapykantos kurstymą. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją