„Lietuvos žinios“ etikos nesilaikančia žiniasklaidos priemone buvo pripažintos praėjusių metų kovą. Neetiškos žiniasklaidos priemonės statusas galiojo metus.

Kadangi nuo to laiko LŽLEK dienraštį pripažino pažeidus kodeksą dar tris kartus, pirmadienį „Lietuvos žinios“ svarstytos vėl. Už tai, kad dienraštis dar kartą būtų pripažintas nesilaikančiu etikos, balsavo 3 komisijos nariai, 8 pasisakė prieš. Komisija balsavo slaptai.

„Debatuose buvo įvairių argumentų, bet pagrindinis argumentas – vienas tekstas buvo išspausdintas praėjusių metų kovą, o pažeidimas fiksuotas balandį, kai „Lietuvos žinios“ jau buvo pripažintos neetiškomis“, - aiškino L. Slušnys.

Jis neigė, kad LŽLEK išsigando pastarosiomis savaitėmis kai kuriuose dienraščiuose ir interneto portaluose komisijos atžvilgiu pasipylusios kritikos.

„Mes to tikrai neišsigandome. Mes turbūt objektyviai įvertinome situaciją, kad šiuo metu nėra prasmės dėl tokių dalykų priskirti. Atakos mes neišsigandome, jeigu būtume išsigandę, turbūt būtume tokio klausimo neįtraukę svarstyti“, - kalbėjo L.Slušnys.

DELFI primena, kad prieš porą savaičių profesinės etikos nesilaikančia žiniasklaidos priemone buvo pripažinta TV3 televizija.

Pagal LŽLEK reglamentą klausimas dėl žiniasklaidos priemonės priskyrimo profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai gali būti svarstomas, jeigu per vienerius metus ta pati visuomenės informavimo priemonė yra pripažįstama pažeidusi etikos kodeksą ne mažiau kaip du kartus.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.

Šiuo metu LŽLEK dar priklauso Inga Abramavičiūtė, Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Gražina Daukšaitė, Viktoras Trofimišinas, Artūras Matusas, Mindaugas Nastaravičius, Laima Abromaitytė, Sigitas Židonis, Zenonas Kiudulas, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Aldona Žemaitytė Petrauskienė, Aistė Žilinskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją