Technikos specialistų atliktas tyrimas atskleidė, kad ataka įvykdyta iš firmos „AS Magnum“ kompiuterinio tinklo. Bendrovė „AS Magnum“ priklauso Margusui Linnamae, jam taip pat priklauso didelė dalis kompanijos „AS Eesti Meedia“, kuriai savo ruožtu priklauso „Postimees“ – pagrindinis „Ekspress Grupp“ leidinių konkurentas.

Į „Ekspress Grupp“ tinklą mėginta įsilaužti ankstų kovo 18-osios rytą. Iš „AS Magnum“ kompiuterinio tinklo buvo atlikti užklausimai „Ekspress Grupp“ infrastruktūrai priklausančio serverio adresu. Šiuo serveriu naudojasi „Ekspress Grupp“ darbuotojai ir jame yra slapti vidaus kompiuterinio tinklo resursai.

Tie, kurie bandė patekti į „AS Ekspress Grupp“ tinklą, pasinaudojo dažnai naudojamais vartotojų vardais ir slaptažodžiais. Jeigu tai būtų pavykę, būtų iškilęs pavojus slaptai „Ekspress Grupp“ informacijai, kurią bendrovė pageidauja apsaugoti nuo atskleidimo, turint omenyje jos, kaip biržoje listinguojamos bendrovės statusą, komercinę paslaptį, sąžiningos konkurencijos užtikrinimą, pareigą saugoti asmens duomenis, ir taip toliau.

Vienas iš vartotojų vardų, kuriuos įsilaužėliai naudojo, tikrai egzistuoja. Jis dėl įvestų neteisingų slaptažodžių buvo užblokuotas.

Balandžio 17 dieną bendrovė „AS Ekspress Digital“ padavė į policiją pareiškimą dėl mėginimo įsilaužti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)