Seimui įteiktame pareiškime inspektorius nenurodė datos, iki kurios norėtų eiti pareigas. „Eisiu pareigas, kol Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija pateiks kandidatą“, - pažymėjo jis.

Žurnalistų etikos inspektoriaus pareigas R. Gudaitis eina nuo 2001 m. Antrai penkerių metų kadencijai komisija jį pasiūlė 2006-ųjų kovą. Seimas jo kandidatūrą patvirtino tų metų gegužę.

67-erių filologas R. Gudaitis yra Nepriklausomybės Akto signataras. Yra išleidęs keletą prozos knygų, eseistikos rinktinę, parašęs kino scenarijų ir pjesių.

Žurnalistų etikos inspektorius prižiūri, kaip įgyvendinamos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos. Inspektorius nagrinėja suinteresuotų asmenų skundus dėl žiniasklaidoje pažeistos jų garbės ir orumo, teisės į privataus gyvenimo apsaugą pažeidimo, užtikrina Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo reikalavimų vykdymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją