Skaitytojas Gabrielius Delfi atsiuntė prekybos tinklo „Iki“ reklaminių lankstinukų pavyzdžius, kuriuose jis įžvelgia diskriminaciją.

„Panagrinėkite „Iki“ kainų politiką. Jei prekės parduotuvėje Naujamiestyje, kur dirba daug „IT'išnikų“, jos brangesnės nei kituose rajonuose, tarkime, Žirmūnuose. Kas čia per diskriminacija? IT žmonės gali mokėti daugiau?“ – stebisi jis.

Jo atsiųstuose pavyzdžiuose matyti, kad Švitrigailos g. esančioje parduotuvėje galioja akcija – du mineralinio vandens buteliukai kainuoja 85 centus, o štai Pilaitės pr., Šeškinės g., Žirmūnų g. ir Joniškio parduotuvėje – 76 centus.

Du kruasanus Naujamiesčio „Iki“ parduotuvėje nusipirksite už 75 centus, o kitose paminėtose parduotuvėse – už 69 centus.

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė paaiškina, kad šie pavyzdžiai yra iš vadinamųjų parduotuvių palaikymo leidinių, o pasiūlymų nuolaidų dydžiai priklauso nuo parduotuvės formatų.

„Tai individualūs vienkartiniai leidiniai, kurie yra skirti konkrečioms parduotuvėms, siekiant paskatinti apsilankyti klientus po parduotuvių atidarymo, rekonstrukcijų ar dėl kokių nors priežasčių sumažėjus pirkėjų srautui. Pasiūlymų nuolaidų dydžiai priklauso nuo parduotuvės formatų“, – pažymi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)