„Nors teigiama, kad dabar gyvename geriau nei kada nors anksčiau, sparčiai auga atlyginimai, kilstelėjo minimali alga, vis dėlto ne vienas Lietuvos gyventojas su nerimu žvelgia vis labiau „besižiojančias“ žirkles tarp kainų ir algos, – sako specialistų portalo CVMarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, – ne vienam reikės didelių pastangų, griežto taupymo, o gal ir papildomų pajamų šaltinių, kad tarp vartojimo ir turimų pajamų neatsirastų plyšys.“

Tam, kad jų pajamos ir kainos derėtų, kaip parodė CVMarket.lt atlikta dirbančių Lietuvos gyventojų apklausa, kurioje dalyvavo 1230 respondentų, žmonės įvardija labai įvairias papildomų pajamų sumas.

Panašu, kad didžiausiai daliai lietuvių iki balanso su naujomis kainomis trūksta apie 251-500 eurų. Tokią sumą nurodė 28,9 proc. apklausos dalyvių. Dar beveik 22 proc. (21,8 proc.) teigė, kad jiems reikėtų 101-250 Eur pajamų ūgtelėjimo. Beje, visos sumos nurodytos „į rankas“, t.y. po visų priklausančių mokesčių.

Netikėta, kad dar vienas penktadalis (21 proc.) lietuvių savo piniginės ir pajamų subalansavimui norėtų 1000 eurų ir daugiau. 751-1000 eurų skirtumą savo pajamose mato 10,9 proc. respondentų, 501-750 eurų – 10,1 proc., o sutarti su dabartinėmis kainomis padidinę pajamas 100 ir mažiau eurų galėtų 3,8 proc. apklausos dalyvių.

Tiesa, dar 3,3 proc. dėl kylančių kainų kol kas nesijaudina ir apie pajamų didinimą nemąsto.

Įdomiai išsidėstė papildomų pajamų prioritetai tarp vyrų ir moterų. 251-750 EUR rėžis daugmaž vienodai populiarus tarp vienų ir kitų, tačiau moterys daugiau pasisakė už atlyginimo auginimą 750-1000 eurų suma, o vyrai – daugiau nei tūkstančiu eurų.

Kiek netikėtai susidėliojo atlyginimo trūkumo prioritetai pagal dirbančiųjų amžių. Pasitenkinančių 100 ar mažiau eurų padidinimu daugiau būtų tarp trisdešimtmečių ir jaunesnių asmenų. 101-750 EUR trūkumą savo algoje regi daugiau vyresni darbuotojai.

Jaunesni aktyviau rinkosi rėžį 751-1000 EUR, o štai dar didesnį plyšį skirtumą tarp turimos ir norimos algos nurodė praktiškai po lygiai vyresnių ir jaunesnių dirbančiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)