Redakcijos gautuose laiškuose teigiama, kad gyventojai dar negavo darbo apieškos išmokos už liepos mėnesį, nors ji vėliausiai turėjo būti išmokėti iki rugpjūčio 31-osios.

„Delfi“ kreipusis į Užimtumo tarnybą jos atstovė spaudai Milda Jankauskienė sakė, kad pinigai už liepą jau išmokėti.

„Visiems 162 158 išmokos gavėjų Užimtumo tarnyba pervedė paramos lėšas už liepą.

Yra pavienių atvejų, kai grįžo pavedimai iš bankų dėl to, kad asmenys neteisingai nurodė banko sąskaitas, pateikė nepilnus ir neteisingus asmens duomenis.

Pavyzdžiui, bankai Užimtumo tarnybai buvo grąžinę net du tūkstančius mokėjimų už birželį“, – sakė ji.

„Delfi“ primena, kad UT registruotiems asmenims, turintiems bedarbio statusą, priklauso laikina darbo paieškos išmoka, kuri sudaro 42 Eur, jei asmuo turi teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką, arba 200 Eur neturintiems teisės gauti nedarbo socialinio draudimo išmokos ar jos mokėjimo laikotarpis asmens kreipimosi į Užimtumo tarnybą metu yra pasibaigęs.

Darbo paieškos išmoka nebus mokama tik tiems asmenims, kurie dalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse, pavyzdžiui, gauna paramą mokymuisi ar darbo vietai steigti. Norint gauti išmoką, visų pirma reikia būti registruotam UT ir turėti bedarbio statusą.

Ši papildoma parama yra bendro priemonių paketo, skirto sušvelninti COVID-19 ir karantino neigiamas pasekmes, dalis. Konkrečiai šia išmoka bus užtikrinamos bent minimalios pajamos tiems, kurie prarado darbą, o naujo susirasti greitai nepavyksta. Darbo paieškos išmoka bus mokama 6 mėnesius, bet ne ilgiau nei iki 2020 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)