Kalbantis su moterimi net keli poilsiautojai patvirtina jos žodžius – priėję klausia, kada bus šviežiai išrūkytų žuvų.

Tiesa, dažniausiai žuvys šaldytos, anot Rasos, ne visos kimba ar galima žvejoti šiltuoju metų laiku, o žiemą po ledu sugaunama tikrai gerų žuvų.

Kad žuvys pagautos ne prieš kelias dienas, ne vienas atvirauja nė nesusimąstęs.

„Kažkaip norisi šviežių, šviežiai rūkytų. Nepagalvojome, kad žuvys šaldytos, bet dėl to skonis tikrai nėra blogesnis“, – šypsosi dviračiais į Nidą atvažiavusi pora.

Lauko terasoje „Tik pas Joną“ žuvis pardavinėjanti moteris sako, kad, jei ne šaldytos žuvys, neturėtų galimybės pamaitinti visų norinčiųjų. Žmonių neatbaido maždaug 7 eurų kaina už vieną žuvį. Pavyzdžiui, jūros ešerių vasarą tikrai nebūtų galimybių paragauti. O štai ungurių, uotų, plekšnių ir starkių būtų galima sugauti, tačiau jų vis tiek greičiausiai būtų per mažai.

Visai netoliese, „Ešerinėje“, pietavęs bičiulių būrys atvirauja, kad atvykus į rojaus kampelį nesinori skaičiuoti, kiek paliks pinigų.

„Atvykome tik savaitgaliui, žmonių čia ne tiek daug, kainos ne tokios ir baisios, nors, kai teko apmokėti sąskaitą, supratome, kad tikrai kasdien sau to leisti negalime. Norisi pasimėgauti ir gamta, ir oru, ir maistu“, – atviravo su bičiuliais pietavusi moteris.

Kavinėje siūlomi ne tik įprasti patiekalai, štai panorėjus fazano teks atseikėti per 23 eurus, panašiai sumokėsite ir už jautienos kepsnį, vos porą eurų mažiau kainuoja ėriuko nugarinės kepsnys. Jei nuspręsite nudžiuginti vaiką gruzdintomis bulvytėmis su dešrele, atsies kaip kone pietūs kuklioje kavinėje – 4 eurai. O jei mažylis užsimanys vištienos vėrinuko, teks pakloti per 7 eurus.

Klientus aptartaujantys padavėjai neslepia, kad tokia prabanga – tikrai ne kiekvienam, tačiau, atšilus orams, žmonės vis dažniau čia užsuka pasibūti. O ir vaizdas vertas milijono – visai šalia tyvuliuoja marios.

Kiek atokiau nuo marių įsikūrusiuose restoranuose kainos – kiek mažesnės, o ir meniu kitoks. „Senasis uostas“ prie įėjimo padėtomis reklamomis kviečia suvalgyti blynelių po 3–5 eurus, o visai šalia esančiame „Kuršyje“ vilioja poilsiautojus omarų ir ungurių patiekalais, tiesa, kainų reklamoje neskelbia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)