Atsižvelgta į nekilnojamojo turto kainą, išlaidas sveikatos apsaugai, vidutinę metinę temperatūrą, lietų ir saulę, taip pat maisto kainas, nusikalstamumo lygį ir mokesčių sistemą.

1. Malta
Malta

Viena mažiausių valstybių pasaulyje – Malta yra ir viena tankiausiai gyvenamų šalių Žemėje. Regis, ne veltui. Per metus Maltoje suskaičiuojama 3 100 saulėtų valandų, vidutinė metinė temperatūra čia – 19 laipsnių, o anglų kalba daugeliui gyventojų yra pirmoji. Taigi nieko stebėtino, kad britai mėgsta Maltą. Dėl mažumo ši šalis laikui bėgant gali pabosti.

2. Portugalija
Portugalija

Portugalija užima ketvirtadalį Pirėnų pusiasalio, garsėja savo istorija, gera sveikatos apsaugos sistema ir puikiu oru. Jos laiko zona sutampa su Didžiosios Britanijos. Britų pensininkams Portugalija pasirodys tikrai pigi šalis – jos būstas kainuoja tris kartus mažiau nei Prancūzijoje. Po Ispanijos ir Prancūzijos Portugalijoje yra trečia pagal dydį emigrantų bendruomenė.

3. Ispanija
Barselonos Gaudi parkas

Ispanijoje tebėra didžiausia Europoje emigrantų bendruomenė ir mažiausias nusikalstamumas iš visų šiame straipsnyje minimų 10-ies valstybių. Ispanija gali pasigirti gražiais miestais – Madridu ir Barselona, Katalonijos regionu, į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktu Toledu, puikiomis salomis – Tenerife, Ibisa ir Menorka. Yra iš ko pasirinkti, bet yra ir ko vengti – pustuščių butų pakrantėse, kurių galbūt niekada nepavyks parduoti.

4. Barbadosas
Barbadosas

Barbadose rasite viską, ko galima tikėtis iš Karibų regiono salos: saulę, jūrą, smėlį ir draugiškus žmones. Didelis privalumas – anglų kalba, taip pat – beveik nemokamas gydymas, maži nekilnojamojo turto mokesčiai, vidutinė metinė temperatūra – 26 laipsniai ir 27 tūkst. britų emigrantų bendruomenė.

5. JAV
Holivudas

Sveikatos apsauga čia brangi, o pensininkams sveikatos draudimas kainuoja brangiau, nes didesnė rizika, kad jie gali pateikti teismui ieškinį. Užtai namų kainos kur kas mažesnės. Paminėtinas pigus benzinas ir iš esmės švelnus klimatas. Amerika – įvairiausių kultūros atstovų namai, ši šalis niekada nepaliaus stebinti.

6. Australija
Sidnėjus

Dėl didėjančios prekių paklausos pastaraisiais metais Australijos doleris pasiekė tokias aukštumas, kad ne vienas britų pensininkas tikriausiai krūptelėtų. Na bet Australijoje gyvena 1,3 mln. britų emigrantų, tai antra pagal dydį pasaulyje jų bendruomenė. Nekilnojamasis turtas čia nėra pigus, tačiau mokesčiai maži, sveikatos priežiūra kainuoja nedaug, tad daugelis nepabūgsta ilgos kelionės į pietus.

7. Tailandas
Tailandas

Ieškantys naujo gyvenimo būdo britų pensininkai gali drąsiai rinktis Tailandą. Jame judrūs miestai, daug įspūdingų šventyklų ir draugiški vietiniai gyventojai. 41 tūkst. britų emigrantų gali džiaugtis pigiais degalais ir nekilnojamuoju turtu. Tai tik vieni iš daugelio šios spalvingos pietryčių Azijos valstybės privalumų.

8. Jamaika
Jamaika

Penkta pagal dydį Karibų sala yra tikras rojus dėl gražaus gamtovaizdžio, draugiškų gyventojų, kvapą gniaužiančios floros ir faunos. Angliškai kalbanti bendruomenė čia irgi draugiška, vidutinė metinė oro temperatūra – 27 laipsniai, o būsto kainos vienos mažiausių iš šiame straipsnyje minimų 10 valstybių. Tiesa, skurdas ir nusikalstamumas Jamaikoje didelis.

9. Marokas
Marakešas, Marokas

Marakeše, Kasablankoje ir Tanžire vis dar matyti ir justi romėnų, islamo ir europietiškos įtakos derinys. Maroke šilta, retai lyja. Šioje šalyje jau gyvena 2 400 britų. Norint įsigyti nekilnojamąjį turtą gali būti sudėtinga dėl vietos biurokratų. Gal todėl čia iki šiol nėra daug britų.

10. Graikija
Rodo sala, Graikija

Taip, ir Graikija. Nors ši valstybė tebėra gilioje krizėje, daugeliui pensininkų ji vis dar gali pasiūlyti jaukų gyvenimo būdą. Graikija – ne tik demokratijos tėvynė, joje – puikus oras, gera sveikatos apsaugos sistema ir, norite tikėkite, norite ne, – mažas nusikalstamumas. Tik žiūrėkite, kad vietiniai nepalaikytų jūsų vokiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)