„Mugė skirta ir toms, kurios nori pigiai apsipirkti nesugaišdamos daug laiko, ir toms, kurios susitvarkiusios spintas nori išparduoti jau nebenaudojamus vaikų drabužius, žaisliukus, knygas, įvairų inventorių, taip pat nėščiųjų rūbus. Tam tikra prasme įvyksta mainai – mugėje tu parduodi tai, ką vaikai išaugo ir ten pat nusiperki jiems tinkančių rūbų.

Tačiau didžiausias privalumas – mamai pačiai prekiauti nereikia. Ji tik pristato tvarkingai sužymėtus rūbelius į komisą, o visą darbą atlieka savanoriai. Mama tuo metu gali pati ieškoti jai reikalingų daiktų mugėje arba tiesiog leisti laiką su šeima“, – pasakojo renginio organizatorė Jurga Jauniškienė.

Kaip nurodo organizatoriai, šios mugės idėją karininko žmona J. Jauniškienė parsivežė iš JAV, kur metus gyveno su visa šeima. Ten sezoniniai vaikiškų rūbų ir daiktų komisai labai populiarūs. Nors nauji drabužiai Amerikoje nebrangūs, amerikietės nesibodi savo vaikams pirkti dėvėtų, juk taip – dar pigiau. Be to, mamos netruko suprasti, kad apsipirkti per kelias valandas vienoje milžiniškoje mugėje – kur kas greičiau ir paprasčiau, nei medžioti nuolaidas skirtingose parduotuvėse ar derėtis dėl kiekvienų marškinėlių su internete prekiaujančiomis moterimis.

„Mugė tikrai taupo ir laiką, ir pinigus. Šis komisas patrauklus net ir toms mamoms, kurios savo vaikus rengia tik naujais drabužiais – žinodamos, kad vėliau „Mamų mugėje“ galės atgauti 20-30 proc. daikto vertės, jos drąsiau perka patikusį naują drabužėlį iš parduotuvės, o susigrąžintus litus vėl gali skirti naujiems pirkiniams“, – įsitikinusi J. Jauniškienė.

Mugė vyko nuo ketvirtadienio iki šeštadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)