Vieną pirkėjų eilę prie pigesnių karpių Vilniuje esančioje parduotuvėje „Iki“ užfiksavo DELFI skaitytojas Justas.

„Tai tik dalis eilės. Apsauginiai sakė fotografavo, kas vyko, kai tik atidarė parduotuvės duris – pirkėjai bėgo į vidų. Kitiems sakė ateiti vėliau, nes 11 val. žuvies atveš dar“, – pasakojo jis.

Kaip skelbiame šios savaitės „Iki“ nuolaidų leidinyje, gruodžio 23 dieną gyviems paprastiesiems karpiams taikoma 42 proc. nuolaida. Vieno kilogramo kaina – 1,99 euro, o ne 3,47 euro.

„Pasiūlymas galioja tik tose „Iki“ parduotuvėse, kuriose yra žuvies akvariumas. Prekių kiekis ribotas“, – priduria prekybos tinklas.

„Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė pasakojo, kad gruodžio mėnesį prie įprastų tinkle organizuojamų akcijų, pirkėjams siūlo ir dienos pasiūlymus už itin patrauklią kainą.

„Šie pasiūlymai, daugiausia skirti šventinio stalo ruošimui ir galioja tik vieną dieną. Karpis yra vienas iš populiariausių patiekalų ant Kūčių stalo ir prieš šventes šios žuvies pardavimai išauga kartais. Siekdami sudaryti galimybę populiarios žuvies įsigyti pigiau prieš šventes, šiandien karpiui taikome itin patrauklią kainą“, – kalbėjo ji.

B. Čaikauskaitė pridūrė, kad priešventinę savaitę pirkėjams įsigyti pigiau siūlo pačių aktualiausių prekių, skirtų šventinio stalo ruošimui.

„Didelio susidomėjimo sulaukė šviežio ančiuko pasiūlymas. Mūsų tinkle šviežio ančiuko kilogramą pirkėjai gali įsigyti už 1,99 euro. Pigiau siūlome silkės, šaldytos tešlos, populiarios kavos, aliejaus, mėsos ir kitų prekių. Kad šeimininkėms nereiktų ilgai suktis virtuvėje, „Pagaminta Iki“ pyragams ir sausainiams taikome 25 proc. nuolaidą, o mažiesiems siūlome pigiau įsigyti glaistytų sūrelių su 26 proc. nuolaida, ledų dėžutėse su 30 proc. nuolaida, bei saldainių ir šokolado su 40 proc. nuolaida“, – pasakojo „Iki“ atstovė.

„Maxima“ spūsčių nefiksuoja

Šventines nuolaidas siūlo ir kiti prekybos tinklai. „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renatė Dantė pasakojo, jog stengiasi, kad pirkėjai rastų tai, ko reikia, todėl ruošdamiesi šventėms savo asortimentą atnaujino ir praplėtė.

„Galvodami apie tai, kokias prekes pirkėjai rinksis prieš šventes, kokius patiekalus ruoš ir kokių produktų ieškos, apgalvojome ir akcijas šventiniu laikotarpiu. Šiuo metu pas mus 20–50 proc. pigiau galima įsigyti įvairių rūšių žuvies ir jūros gėrybių, mėsos ir paukštienos, „Maximos“ meistrų gaminių, pažymėtų „Meistro kokybės“ ženklu, ilgo galiojimų produktų: konservuotų daržovių ir vaisių bei padažų, įvairių saldumynų ir gardėsių, įdomesnių sūrių ir vaisių, kitų delikatesų“, – vardijo ji.

„Maxima“ atstovė pridūrė, kad spūsčių parduotuvėse kol kas nefiksuoja, nes šventėms paruošė ne tik asortimentą, bet ir padidino personalo žmonių skaičių, kurie neleistų lentynoms ištuštėti, o pirkėjams netektų ilgai laukti eilėse prie kasų.

Karpiai pigūs ir „Lidle“

Lidl Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė DELFI sakė, kad jų principas – visada siūlyti patraukliausią kainos ir kokybės santykį, tad visiems siūlytiems ir siūlomiems išskirtinai šventiniams produktams bei gaminių, kuriems švenčių laikotarpiu taikomos nuolaidos, išvardyti nepakaktų ir viso puslapio.

„Be kainų leidinyje, naujienlaiškyje bei kitose mūsų reklamos priemonėse anonsuotų akcijų bei specialių pasiūlymų, paminėtume ir kelias itin populiarias šventiniam stalui skirtas prekes, kurias, atsižvelgę į pirkėjų susidomėjimą, siūlome išskirtinėmis kainomis – su 36–52 proc. nuolaidomis“, – tvirtino ji.

A. D. Gaižauskienė pasakojo, kad penktadienį „Lidl“ parduotuvėse prekiaujama šviežia antiena po 1,89 euro už kilogramą (įprasta kaina – 2,99 Eur/kg), šviežiais išdarinėtais bei gaminti paruoštais karpiais po 1,89 Eur/kg (įprasta kaina – 3,99 Eur/kg) bei kiaulienos kumpiu be kaulo po 1,99 Eur/kg (įprasta kaina – 3,69 Eur/kg).

„Šie specialūs pasiūlymai parduotuvėse galios tol, kol turėsime šių prekių“, – pridūrė ji.

Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis taip pat sakė, kad šventinių ir nešventinių nuolaidų jų prekybos tinkle yra daugybė. Apie visas jas galima sužinoti šventiniame parduotuvių kalėdiniame kataloge, kur daugiausiai akcentuojami saldainiai ir kiti saldumynai.

„Norfa“ šiuo metu taip pat taiko 30 proc. nuolaidą gėlėms vazonėlyje, 40 proc. nuolaidą taurėms ir šiukšlių maišams, patrauklesnėmis kainomis parduodamos knygos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)