Duoną „Liliputas“, kurią kepa „Biržų duona“ ji pirko viename Klaipėdos prekybos centre. Duoną kepusios įmonės komercijos direktorius Andrius Kurganovas sakė, kad daugiau skundų nesulaukta ir tvirtina, kad ji buvo užteršta tikrai ne pas juos.

Taip jis neatmeta, kad kirminas galėjo įlįsti pervežant duoną pažeidus pakuotę.

„Duonos galiojimo laikas buvo nepasibaigęs. Ją pirkau vakare, nes planavome valgyti pusryčiams. Iš ryto ją ištraukiau iš pakuotės, padėjau ant lentelės. Dukra atsipjovė kampelį, suvalgė, priėjo atsipjauti dar vienos riekelės ir tada pradėjo klykti, šaukti. Pribėgau žiūrėti, kas atsitiko, ir tada pamačiau, kad ant lentelės iš duonos buvo išlindęs ne vienas kirminas. Galiausiai duoną pradėjau raikyti ir kaip pjauni riekelę, taip perpjauni kirminą, Visa ta duona taip buvo užteršta“, – pasakojo klaipėdietė.

Ištikta šoko moteris duoną su visais kirminais išmetė į šiukšlių dėžę. „Tačiau vėliau, kai šiek tiek atsigavau nuo šoko, išsitraukiau viską iš šiukšlių dėžės, nufotografavau. Paskambinau į tą parduotuvę iš kurios duoną pirkau. Kalbėjau su jos vedėja. Mano tikslas buvo ne susigrąžinti pinigus, todėl tuos duonos nebenuvežiau atgal, o įspėti apie tokį atvejį, kad kiti pirkėjai nenusipirktų duonelės su tokiais „pagardais“. Vedėja pasakojo, kad kirminų pasitaiko saldainiuose, kruopose. Kažkaip nejauku pasidarė, ką mes valgome, tikrai viską atidžiai dabar tikrinu, – tikino pašnekovė.

Parduotuvės vedėja esą patikino, jog tikrai įspės bendrovę „Biržų duona“ apie galimai užterštą jų produkciją, kad visa „Liliputų“ partiją būtų išimta iš prekybos.

„Gaila, kad ta pirkėja nesikreipė į mus. Daugiau skundų taip pat nėra, tai kažkoks pavienis atvejis. Galiu patikinti, jog gamybos procese duona tikrai negalėjo būti užteršta kirminais. Ji kepama 240 laipsnių karštyje, kur žūva net bakterijos, jau nekalbu apie kirminus ar lervas. Tačiau duonos kelias nuo mūsų iki parduotuvės yra ilgas. Įvairūs pervežimai, sandėliavimai, todėl neatmetu galimybės, kai jei pakuotė, pergabenant duoną, buvo pažeista, galėjo įlįsti koks kirminas. Būtų labai įdomu ištirti šį atvejį, sužinoti, kokie ten kirminai, kas yra taršos šaltinis, bet, kaip suprantu, įrodymų jau nebėra“, – teigė bendrovės „Biržų duona“ komercijos direktorius Andrius Kurganovas.

Jis neatmetė tikimybės, jog duona galėjo būti užteršta ir pirkėjos namuose.

„Dabar toks laikas, kai namuose gausu obuolių, slyvų, o jose yra kirminų. Jei duona buvo laikoma šalia, tai gal koks kirminas ir įlindo, jei pakuotė buvo pažeista. Dabar tikrai sunku aiškiai pasakyti, kaip tai galėjo atsitikti, kad duonoje „Liliputas“, kuri yra be jokių pagardų ir neraikyta, galėjo atsirasti kirminų. Tačiau net neabejoju, kad taršos šaltinis buvo ne pas mus“, – aiškino A. Kurganovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)