Tai patvirtinanti nuotrauka publikuojama socialiniame tinkle „Facebook“. Ji iškart sulaukė komentarų gausos ir žmonių pasipiktinimų bangos.

„Čia grynai apiplėšimas vidury baltos dienos. Ir aš, jei eisiu ten kaip ne baro lankytoja, paprašysiu būtinai čekio už paslaugą. Kažin, kaip jie įmuš“, – piktinosi viena komentatorių.

Kiti ironizavo, jog čia šventinis tarifas, jog už 5 eurus leidžiama tik nusišlapinti, o jei prireiks atlikti rimtesnį reikalą, tada teks susimokėti 20 eurų.

„Tai yra žmogaus teisių pažeidimas, galima paduot į teismą“, – konstatavo kitas komentatorius.

Tvarką, jog per Jūros šventę ne kavinės lankytojams tualetas kainuoja 5 eurus, įsivedė kavinė „Kaštonas“, kuri yra netoli Danės upės, prie kurios vyksta Jūros šventės mugė.

Vienas „Kaštono“ savininkų Raimondas Baublys nė nebandė slėpti, jog tokia kaina už apsilankymą tualete nustatyta todėl, kad ne kavinės lankytojai į jį neitų.

„Mes dirbame jau ketvirtus metus. Prisimenu, kaip buvome pašiurpę per pirmąją savo Jūros šventę, kurią sutikome kaip „Kaštono“ savininkai. Žmonės veržėsi į mūsų kavinės tualetą, elgėsi visiškai nekultūringai. Tam, kad jis būtų tinkamai prižiūrėtas, reikėtų per dieną samdyti dvi valytojas. Todėl jau pirmaisiais metais iškart ėmėmės priemonių ir, jei pamenu, padarėme, kad ne kavinės klientams apsilankymas tualete kainuoja 15 ar 20 litų. Kai buvo įvestas euras, taikome 5 eurų kainą. Ir taip darome kasmet per Jūros šventę, nes nėra kitos išeities. Šiandien pats atspausdinau tą skelbimą ir pakabinau“, – teigė R. Baublys.

Jis tvirtino, jog už keliolika metrų nuo kavinės stovi 15 biotualetų, kuriais pasirūpino miesto savivaldybė. Tačiau jie labai retai būna švarūs, todėl žmonės mieliau apsilankytų kavinės tualete.

„Jei visi elgtųsi padoriai, nereikėtų tokių kainų. Tačiau pirmaisiais metais vos per kelias valandas pamatėme labai baisių vaizdų. Sunku net įsivaizduoti, ką reikia daryti tualete, kad jis būtų taip apdergtas. Padavėjoms esame pasakę, kad jei į tualetą pasiprašytų mama su vaikais, juos reikia įleisti nemokamai. Esame žmonės, viską suprantame, tačiau reikia suprasti ir mus. Mes negalime būti viešasis tualetas“, – tvirtino R. Baublys.

Anot jo, per tuos trejus metus nė vienas asmuo nemokėjo už apsilankymą tualete. „Žmonės ateina, pamato kainą, pasipiktina, tačiau mokėti nenori, todėl eina į greta esančius biotualetus. Jei būtų tokių žmonių, kurie susimokėtų, mes tikrai duotume kasos kvitą už suteiktą paslaugą. Tačiau pasikartosiu, kad per trejus metus nė vienas žmogus nepanoro susimokėti už apsilankymą tvarkingame tualete“, – kalbėjo verslininkas.

Jis patikino, kad jau pirmadienį tokio skelbimo, kad ne kavinės klientams apsilankymas tualete kainuoja 5 eurus, nebebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (679)