„Kainų reguliavimas nėra išeitis ir dažnai sukuria problemą. Iš praeities žinome, kad tai gali sukurti deficitą, jei būtų sukurtos neprotingai žemos kainos, o tai bus dar blogesnė situacija vartotojams, nei per aukštos kainos“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Š.Keserauskas.

Tokią poziciją įstaigos vadovas ketina išsakyti ir premjero Algirdo Butkevičiaus organizuojamame pasitarime dėl maisto produktų kainų pokyčių parduotuvėse.

Anot Š.Keserausko, kainų reguliavimas laisvoje rinkoje yra išimtinis dalykas.

„Kainų reguliavimo reflektas visuomenėje vis dar yra, bet jis silpnės. Dar turime patirties gyventi ne rinkos ekonomikoje ir kai pradeda veikti rinka, vis dar instinktyviai galvojame kaip sureguliuoti kainas“, – kalbėjo Konkurencijos tarybos pirmininkas.

Vėliau pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius rengia pasitarimą dėl maisto produktų kainų pokyčių parduotuvėse.

Pasitarime dalyvaus Ūkio ministras Evaldas Gustas, Lietuvos prekybininkų asociacijos, Statistikos departamento, Konkurencijos tarybos vadovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)