Norvegija yra viena brangiausių šalių pasaulyje. Tačiau kai šalies pietuose prekybos centrai numušė sauskelnių kainas, kad pritrauktų daugiau vietos pirkėjų, tuo pasinaudojo kaimyninių valstybių gyventojai, sumanę jas perparduoti, rašo „The Telegraph“.

„Jie išgraibstė paskutines sauskelnes, turiu galvoje, viską, ką turėjome lentynose. Jie susikrauna sauskelnes į savo automobilių bagažines ir vežasi namo, kur jas perparduoda, susižerdami gražaus pelno“, - sakė prekybos tinklo „Rema 1000“ regioninis direktorius Terje Ragnaras Hansenas.

„Jie nevagia ir nedaro jokio nusikaltimo, bet tai didžiulė problema. Jie nieko nepalieka mūsų nuolatiniams pirkėjams“, - skundėsi jis.

Pirkėjai į Norvegiją atvyksta iš Švedijos, keliaudami palei krantą prigrūda automobilius sauskelnių ir tuomet keltu grįžta į žemyną, sakė pietinėje Norvegijos pakrantėje įsikūrusio Kristiansando miesto muitinės vadovas Helge Breilidas.

Kai kurie iš jų buvo sustabdyti vežantys sauskelnių net už 50 tūkst. kronų (23 tūkst. litų). Tai maždaug 80 tūkst. sauskelnių. Toks kiekis yra leistinas, nors Norvegija ir nepriklauso Europos Sąjungai.

„Jie mums paaiškino, kad vienintelis apsilankymo Norvegijoje tikslas yra prisipirkti sauskelnių, parsivežti jas namo ir perparduoti“, - teigė H. Breilidas.

„Tokie žmonės daugiausia atvyksta iš Lenkijos ir Lietuvos. Manyti, kad jie priklauso nusikalstamoms gaujoms, neturime jokio pagrindo“, - pažymėjo jis.

Norvegijoje 50 vienetų sauskelnių kainuoja 30 kronų (23 litus) – maždaug perpus pigiau negu Lietuvoje. Tuo pačiu metu internete daugėja skelbimų apie parduodamas norvegiškas sauskelnes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)