Antradienį greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald’s“ pranešė, kad laikinai uždarys visus 850 restoranų Rusijoje. Tačiau, kaip rašo SkyNews, įmonė ir toliau mokės atlyginimą 62 tūkst. savo darbuotojų Rusijoje.

Pasaulinis kavinių tinklas „Starbucks“ antradienį taip pat pranešė, kad stabdo bet kokią savo veiklą Rusijoje. Šis sprendimas galios ir bendrovės produktų importui Rusijoje, ir pagal franšizę dirbančioms kavinėms.

Bendrovė pranešė, kad Kuveite registruota „Alshaya Gruop“, kuri vykdo daugiau nei 100 „Starbucks“ kavinių veiklą Rusijoje, toliau rems beveik 2 tūkst. asmenų Rusijoje, kurių gyvenimas priklauso nuo „Starbucks“, praneša Reuters.

Gėrimų gamintojai „Coca-Cola“ ir „PepsiCo inc.“ taip pat pranešė laikinai stabdantys savo verslą Rusijoje.

Rusai perpardavinėja iš Rusijos išeinančių prekės ženklų produktus skelbimų portale Avito

Po šių žinių Rusijoje prie restoranų ir kavinių nusidriekė milžiniškos eilės, o skelbimų portalus užplūdo spekuliantai. Portale „Avito“ galima rasti „McDonald’s“ maisto arba tai, kas liko po jo. Skelbimų autoriai nurodo, kad maistas „dar šviežas“, pirktas trečiadienį.

Štai už 50 tūkst. rublių (už maždaug 388 eurus) parduodamas mėsainių ir gėrimų komplektas.

Už 7 tūkst. rublių, t. y. 54 eurus, parduodamas mėsainis. „Mėsainis pirktas 03/09/22 13:16 Maskvos laiku. Paskutinė galimybė paragauti mėgstamo maisto. Gero apetito!“, – rašoma skelbime.

Taip pat parduodamos dvi „McDonald’s“ stiklinės, už kurias prašoma 100 tūkst. arba 776 eurų.

Maža to, kai kurie mėgina parduoti „McDonald’s“ popierines dėžutes, maišelius ar vienkartinius puodelius, likusius po jų paskutinių pietų ar vakarienės.

„Iš praėjusio gyvenimo: kolos puodelis, perplautas vandeniu; bulvių pakuotė, kurios viduje yra likučių; puikios būklės puodelių laikiklis“, – rašoma skelbime. Visa tai kainuoja 1 tūkst. rublių (7,7 Eur).

„Nuostabi pakuotė iš pusryčių rinkinio sušildys prisiminimais apie senus laikus“, – nurodoma kitame skelbime, kuriame parduodama pyragėlio dėžutė už 5 tūkst. rublių (39 eurus).

Rusai perpardavinėja iš Rusijos išeinančių prekės ženklų produktus skelbimų portale Avito

Naudotų pakuočių rinkinys atsieis 25 tūkst. rublių (194 eurus).

„Avito“ galima rasti ir „Starbucks“ likučių. Vienkartinį puodelį čia galima įsigyti už 2 tūkst. rublių (15,5 Eur). O stiklinis termosas pardavinėjamas net už 1 mln. rublių (7759 Eur).

Gyventojai užsipirko ir iš prekybos išimamų „Coca-Cola“ gėrimų. Viename skelbime rašoma, kad galima rinktis įvairių talpų butelių, o kaina – sutartinė.

2 litrų talpos „Coca-Cola“ parduodama už 15 tūkst. rublių (116 Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės