Tai atskleidė gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovės „Aviva Lietuva“ užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa.

Pasak „Aviva Lietuva“ generalinės direktorės Astos Grabinskės, apklausos metu paaiškėjo, kad tik 7 proc. apklaustųjų mano, jog oriai senatvei užtektų ir mažesnių pajamų nei jos yra dabar.

„Vis labiau senstančios visuomenės ir emigracijos masto veikiama mūsų šalies statistika nėra palanki ateities pensininkų viltims, jau šiuo metu vidutinė senatvės pensija sudaro tik apie 37 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio, mūsų apklausa parodė, kad tiek mažesnę pensiją ateityje sutiktų gauti tik 2 proc. apklausos dalyvių“ ,- pranešime spaudai teigia A.Grabinskė.

Apklausos duomenimis, dauguma tų, kurie sutiktų gauti mažesnę pensiją už dabartinį atlyginimą, teigia , kad jiems užtektų ir 80 proc. buvusių pajamų.

Apklausos duomenimis, pensiją, kuri būtų lygi dabartinėms pajamoms, dažniausiai norėtų gauti vidutines ir aukštesnes pajamas uždirbantys respondentai. Didesnę už savo dabartines pajamas pensiją dažniausiai norėtų gauti minimalaus atlyginimo dydžio pajamas šiuo metu turintys respondentai. Lengviausiai su mažesnėmis pajamomis senatvėje susitaikytų 4 tūkst. litų ir daugiau uždirbantys apklausos dalyviai.

Rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime Consulting“ reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą, kurioje dalyvavo 1016 respondentų, atliko šių metų vasario 18 d. - kovo 2 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)