Lietingas pirmadienio rytas neišgąsdino Alytaus miesto gyventojų, kurie nuo pat ryto būriavosi prie dėvėtų prekių parduotuvės durų. Nors parduotuvės darbo laikas prasideda 9 valandą, pirmieji pirkėjai pradėjo rinktis jau nuo pusės devynių. Iki parduotuvės atidarymo likus vos kelioms minutėms, žmonių jau buvo tiek, kad nebesimatė stovinčiųjų priekyje, eilė buvo nusidriekusi iki lauko durų.

Vos atrakinus parduotuvės duris, žmonės bėgte plūstelėjo į parduotuvės vidų. Visi pirkėjai pasiskirstė į tris grupes. Pirmieji nuskubėjo prie batų lentynos, kiti graibstė antklodes, užklotus bei užuolaidas, na o tretieji skubėjo atrasti sau tinkamą striukę. Žmonių susirinko tiek daug, kad norint prieiti prie patrauklios prekės, teko ir pasistumdyti. Per pirmąjį pusvalandį minėtų prekių lentynos jau buvo pustuštės.

Nepraėjus nė dešimčiai minučių, susidarė nemažos eilės prie drabužių matavimosi kabinų. Žmonėms, skubantiems į darbus, to padaryti greitai tikrai nepavyks. Norint pasimatuoti patinkančias prekes, eilėje gali tekti pralaukti ir 20 minučių. Tokia pati situacija ir eilėje prie kasų.

Kodėl žmonių susirinko tiek daug? Šiandien parduotuvėje naujas asortimentas. Visų prekių kaina – 12 litų, nepriklausomai nuo to, ar tai yra odiniai batai, ar vaikiška palaidinė.

Kaip teigė viena iš parduotuvės klienčių, Rimantė, ji čia užsuka kone kasdien, ir niekada nepraleidžia pirmadienio (kas antro), kuomet parduotuvė siūlo naują prekių asortimentą.

„Šią parduotuvę aš atradau pavasarį. Nuo to laiko čia apsiperku nuolat. Neįsivaizduoju, kur dar būtų galima rasti tiek daug drabužių tokiomis mažomis kainomis. Paprastam gyventojui, tai yra išsigelbėjimo šaltinis. Na, jūs įsivaizduokite, parduotuvėje už pūkinę striukę sumokėčiau 300-500 litų, o čia aš galiu ne ką prastesnę įsigyti už 12 litų. Aišku, apsipirkimas dėvėtų prekių parduotuvėse yra loterija. Nes kiekvieną kartą prekės yra labai skirtingos, o norint atrasti geros kokybės rūbą, reikia nemažai paplušėti. Bet tokios mažos kainos atperka laiką, praleistą čia.“

Viena i parduotuvės pardavėja pasakojo, kad tiek daug žmonių į parduotuvę užsuka prasidėjus rudens-žiemos sezono prekėms. Vasaros metu žmonių nebūna tiek daug, tačiau jų netrūksta.

Labiausiai pirkėjus domina striukės bei kailiniai. Beje, pastarieji čia kainuoja šiek tiek daugiau, nuo 30 litų iki 50 litų. Visų kitų prekių kainos vienodos. Dar viena prekė, traukianti pirkėjus yra batai bei rankinės. Jų čia pasitaiko ir labai geros kokybės, odinių, todėl žmonės skuba ieškoti sau tinkamų. Parduotuvės lankytojai labai perka ir antklodes bei užuolaidas. Praktiškai per dvi dienas nebelieka šių prekių, kadangi kaina - tikrai viliojanti.

Kaip teigė parduotuvės darbuotoja, prekių asortimentas papildomas kasdien po du kartus. Prekių kainos parduotuvėje kinta. Tik pirmąją dieną jų kaina yra 12 litų. Paskui pardavimo kaina mažėja iki 9 litų, 7 litų ir taip – kol pasiekia 1litą. Tokia kainų strategija labai traukia pirkėjus, o tuo pačiu prekės neužsistovi, nuolat keičiasi.

Šiandien, kuomet darbo užmokestis nedžiugina ir reikia pasukti galvą, kaip sutaupyti, žmonės vis dažniau užsuka į šią parduotuvę, kur šluote šluoja prekių lentynas.