„Nebestebina jau kuris laikas brangstantis maistas ir, kad už kilogramą varškės tenka mokėti beveik 10 Eur, kas po truputį tampa prabangos preke, tačiau prekybininkų godumas turėtų turėti kažkokias ribas.

Anądien prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėje supakuoti 3 vienetai žaliųjų citrinų kainavo 2,29 Eur. Nesunku suskaičiuoti, kad tai beveik po 80 centų už vienetą. Tokia kaina – tiesiog absurdiška.

Kai kuriose parduotuvėse už tiek galima nusipirkti avokadų, o už 2,29 Eur išeina ir daugiau nei kilogramas bananų“, – kainas lygino skaitytoja.

Ji tikino nesuprantanti tokio prekybininkų požiūrio, kurie už pusės kilogramo kainą pardavinėja keletą vienetų.

Redakcija susisiekė su prekybos tinklu „Iki“. Jo atstovė spaudai Vaida Budrienė paaiškino, kas prekybos tinkle lėmė tokią kainą.

„Tokia žaliųjų citrinų kaina yra jau nuo 2022 m. rugsėjo mėn.

Lentynos kainą lemia tiekimo kaina. Tiekėjai žaliųjų citrinų kainą argumentuoja tuo, kad brango pačios citrinos Brazilijoje, išaugo energetikos kaštai, logistika bei pakavimas“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)