Pasirinkimas dar skurdokas

Prekybos centruose „Maxima“ ir IKI šiuo metu jau galima įsigyti Kalėdų eglučių, tačiau pasirinkimas kol kas – skurdokas.

„Lidl" prekybos centruose taip pat numatyta prekyba kalėdinėmis eglutėmis, tačiau kol kas neskelbiama, kada ji prasidės, kokios bus kainos. Teigiama tik tiek, jog kainos bus konkurencingos.

„Dirbtinėmis kalėdinėmis eglutėmis, o tuo pačiu ir kitomis kalėdinėmis prekėmis šiais metais pradėjome prekiauti nuo lapkričio 17 dienos.

Suaktyvėjusią prekybą jomis pradedame justi vos prasidėjus gruodžiui. Gyvomis eglutėmis pradėsime prekiauti nuo ateinančios savaitės. Kaip ir dirbtinės, gyvos eglės labiausiai perkamos gruodžio 10 – 20 dienomis, prieš pat Kalėdas“, – teigė „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.

Jam antrino ir bendrovės „Palink“, valdančios prekybos centrus „Iki", viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

„Mūsų prekybos tinkle prekiauti Kalėdų eglutėmis paprastai pradedame lapkričio antroje pusėje, bet didžiausio susidomėjimo jos sulaukia gruodžio viduryje. Šiuo metu pirkėjams siūlome kelių dydžių natūralių ir dirbtinių eglučių, kurių aukštis svyruoja nuo 40 cm iki 150 cm“, – teigė B. Čaikauskaitė.

Prekybos centruose Kalėdų eglučių asortimentas bus gerokai didesnis gruodį, kai įprastai būna prekybos žaliaskarėmis pikas.

Tarp naujovių – LED girliandos ir personažai

Ir „Maxima“, ir IKI atstovai tikino, kad kalėdinių eglučių kainos bus tokios pat arba labai panašios į pernykštes.

„Dirbtinių eglučių kainos prasideda nuo 3,99 euro, kirstų gyvų eglučių nuo 13,03 euro, o vazone įsodintų eglių – nuo 7,99 euro“, – skaičius pažėrė R. Gorbačiovas.

Jo teigimu, šiemet pirkėjams bus siūloma ne viena naujovė.

„Pagrindinė šių metų naujiena – Kalėdų eglės su jau pritvirtintomis LED girliandomis. Tad šiais metais mūsų pirkėjai šventes galės pasitikti džiaugdamiesi dar nematytomis šviesos technologijomis, kurios, tikimės, padės sukurti dar šventiškesnę nuotaiką. Mažuosius pradžiuginsime „Disney“ eglutėmis. Tai nedidelės, gyvos eglutės, įpakuotos į žaismingas, „Disney“ filmų motyvais puoštas pakuotes kartu su tos pačios tematikos žaisliukais jose“, – aiškino R. Gorbačiovas.

B. Čaikauskaitė teigė, jog naujovių bus ir prekybos centruose IKI. „Eglučių pasirinkimas bus įvairus: nuo mažų hibridinių eglučių, tinkančių papuošti namus ar darbo stalą, iki didelių dirbtinių eglių. Šiais metais savo mažiesiems pirkėjams siūlome naujoves – mažas eglutes, puoštas populiarių animacinių personažų žaisliukais. Išrankesni pirkėjai save ar draugus gali nudžiuginti mažais ar dideliais citrusiniais medžiais“, – intrigavo pašnekovė.

Perka ir gyvas, ir dirbtines

Paklausti apie tendencijas, kokias Kalėdų eglutes dažniausiai renkasi pirkėjai, R. Gorbačiovas teigę, jog žmonės perka ir gyvas, ir dirbtines eglutes.

„Populiariausios dirbtinės eglės siekia 1,5 ir 1,8 m aukštį, tačiau didžiausiose mūsų tinklo parduotuvėse turime aukštaūgių siekiančių 2,4 m. Todėl Kalėdų simbolis, įsigytas pas mus, tikrai gali tapti išskirtiniu šventės akcentu.

Kalbant apie gyvas eglutes, jau esame pastebėję, kad mūsų pirkėjai dažniausiai renkasi 0,8 – 1,2 m aukščio egles. Bene populiariausia jų – sidabrinės eglės rūšis. Taip pat matome, kad žmonės linkę rinktis vazonuose įsodintas eglutes. Greičiausiai taip patogiau, nereikia rūpintis, kur ir kaip gyvą eglutę namuose pastatyti, šiltoje aplinkoje nebyra eglės spygliai, o po švenčių tokią eglutę galima pasodinti lauke“, – kalbėjo R. Gorbačiovas.

„Iki" prekybos centruose perkantys žmonės labiausiai yra pamėgę mažas ir vidutinio dydžio eglutes.

Į medelyną – su vaikais

Pirkėjai žaliaskarių ieško ne tik prekybos centruose, bet ir medelynuose. Vilniaus miškų urėdijos medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė teigė, jog šiomis dienomis į medelyną atvykę žmonės gali pasivaikščioti po jo plantacijas, išsirinkti jiems patinkančią eglutę ir tik tada ji bus nupjauta.

„Šią savaitę prekyba jau prasidėjo. Kol kas atvyksta šeimos su vaikais, nes jiems ir yra smagiausia išsirinkti eglutę. Tačiau kai prekyba įsibėgės, tai bus maždaug nuo gruodžio 10 dienos, tokios pramogos teks atsisakyti, nes nebebus laiko. Tada kiekvieną rytą mūsų darbuotojai pripjauna eglučių, o atvykę žmonės gali išsirinkti jiems patinkančią“, – pasakojo R. Konstantinavičienė.

Ji patikino, jog Kalėdų eglutės kainuos tiek pat, kiek ir pernai. Kaina siekia nuo 1,5 iki 25 eurų už žaliaskarę. Kainos dydį lemia tai, kokio aukščio yra medelis. Įsigyti galima eglučių, kurių aukštis yra nuo 0,5 iki 4,5 m.

„Prekiaujame paprastosiomis ir baltosiomis eglėmis, sidabrinių neturime. Žmonės renka įvairaus aukščio eglutes. Aišku, aukščiausias perka įvairios organizacijos, tačiau jas įsigyja ir žmonės, kurie tokias eglutes pasistato savo namų kieme arba didelio namo hole“, – teigė pašnekovė.

Pernai šiame medelyne buvo galima už du eurus įsigyti nedidelę vazone įsodintą eglutę, tačiau šiemet tokios pasiūlos nebėra. „Tiesiog nuspręsta, kad eglučių į vazonus nebesodiname. Tiesa, dar turime parduoti vazonuose įsodintų eglučių, bet jos didesnės. Be to, jų turime labai nedaug. Šiemet pagrindinė prekyba bus gyvomis kirstinėmis eglutėmis“, – aiškino R. Konstantinavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)