„Tikrai yra prasta vasara, žmonių sumažėjo perpus. Nežinau dėl ko, ar dėl orų, ar ko, bet pagaliau šis pirmas savaitgalis buvo, kuris davė kažkiek žmonių srauto. Bet lyginant su užpraeitais metais, praeitais, sumažėjimas tikrai jaučiamas.

Pagal Palangos kainas, manau, pinginės atveriamos. Kas atvažiuoja, tas išleidžia“, – sakė Palangoje dirbantis verslininkas.

Vienos kavinių administratorius Kęstutis pasakojo pats šiame kurorte jau dirbantis daug metų.

„Šiandien sekmadienis, išvykimo diena, žmonės stengiasi greitai pavalgyti ir važiuoti namo, kad nepapultų į kamščius“, – sakė jis.

Paklaustas, kiek kavinėje dabar reikia laukti maisto, jis pasakoja, kad maždaug 10-15 min., mat tiek keptuvėje šyla patiekalas.

„Pas mus patiekalai praktiškai nieko nepabrango, nes yra konkurencija, sunkmetis. Žmonės dabar pasimetę dėl dujų, elektros kainų.

Dienos pietūs kainuoja maždaug 6 Eur, o kolektyvas sako, kad ir arbatpinigių žmonės palieka. Žinoma, priklausomai, kaip prieina padavėjas, jei su šypsena, maloniai, geras aptarnavimas visada priverčia žmogų palikti arbatpinigių.

Būna eurą palieka, būna, du. Dabar daug kas atsiskaito kortele, tai pasako tik ačiū“, – sako Kęstutis.

Gatvėje kalbinti poilsiautojai pasakojo, kad arbatpinigių negaili.

„Apie 10 proc.“, – sakė moteris bei pridūrė, kad kilo ir kainos, tačiau, anot jos, nedaug, vienu kitu euru.

Kęstutis aiškino, kad, jo supratimu, šis sezonas toks pat, kaip ir kiekvienais metais.

„Būna visokių dienų. Palanga priklauso nuo oro“, – teigė jis.

Kiti poilsiautojai tikino taip pat paliekantys arbatpinigių ir skaičiuojantys, kad suma sudarytų 10 proc., o pats sezonas, anot jų, keistas, mat reikalus gadina orai.

„Bet verslininkai gi visada verkia“, – sakė vyras.

Kavinėje sėdėjusios merginos aiškino, kad taip pat visada paliekančios arbatpinigių.

„Paliekame, nes padavėjų darbas sunkus. Kokius 4 Eur“, – skaičiavo jos.

Merginos aiškino, kad restorane, kuriame jos sėdėjo, kainos nėra didelės, tačiau kituose tenka patuštinti piniginę.

„Kitur kainos tikrai ženkliai pakilusios. Už šaltibarščius mokėti 8-10 Eur yra labai brangu, tokių tikrai matėme“, – sakė merginos.

Kita kalbinta mergina taip pat sakė, kad dabar viskas pabrangę ir nors kiek savaitgalį išleido Palangoje dar neskaičiavo, suma bus didesnė, nes kainos kilusios visko ir visur.

„Aš manau, kad jau verkti verslui nereikėtų, jie išsilygino. Kas pabrango jiems, tas pabrango ir mums“, – teigė ji.

Restorano administratorius Kęstutis sakė, kad jei reiktų išskirti dosniausius klientus, jais būtų mūsų tautiečiai, lietuviai.