Į Gariūnus ne dažnai užsukanti vilnietė pasakojo, kad dar prieš pradedant apsipirkinėjimą jai teko gerokai palūkuriuoti kamštyje šalia turgavietės, o prie prekyviečių netrūko ne tik pilnų automobilių aikštelių, tačiau ir pačių pirkėjų.

„Buvo labai daug žmonių ir daug kas kalbėjo rusiškai“, – pastebėjo ji.

Visgi apsipirkti ten reikia mokėti. Kaip pasakoja Agnė, nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad patekai į šabakštyną, reikia žinoti prekyviečių vietas, kuriose yra tikrai gerų ir kokybiškų prekių.

„Prieš perkant reikia normaliai viską apvaikščioti, apsižiūrėti, o pirkti tik atvykus antrą kartą“, – pirmąjį patarimą davė ji. Jos teigimu, visi, norintys pirmą kartą atvykus išeiti su gerais pirkiniais, turėtų tokias mintis iš savo galvos vyti lauk, mat taip tikrai nebus.

„Užkliūsi už masinės produkcijos, o vėliau viskas atrodys vienoda“, – teigė vilnietė.

Ji pasakojo su drauge ieškojusi pavasarinio palto, o kadangi į Gariūnus vyko ne pirmą kartą, buvo įsiminusi ir keletą vietų, kur produkcija yra tikrai kokybiška.

„Dauguma prekių šiaip yra vienodos. Nemažai kiniškų produktų, prekės netvarkingai pasiūtos, nekokybiškomis sagomis, medžiaga nekokybiška, pamušalas negeras“, – savo įspūdžiais dalinosi moteris, bet pridėjo turinti ir itin gerų pavyzdžių.

„Kiek anksčiau žieminį paltą Gariūnuose pirkau už 80 eurų. Manau, kad pakankamai pigiai, nes jo sudėtyje – tikra vilna. Jį aš dar tikrai nešiosiu kelis metus“, – apie puikų pirkinį, įsigytą kiek anksčiau, pasakojo ji.

Tiesa, ieškantys tikrai kokybiškų prekių, turėtų dėmesį atkreipti ir į tai, kaip atrodo pačios prekyvietės.

„Jose galima matyti didesnę matavimosi kabiną. Tose vietose, paprastai, ir pasirinkimas didesnis. Tas, kas užsiima tuo rimčiau, tikrai atveža ir didesnį prekių asortimentą, galima rasti daugiau modelių, dydžių, spalvų“, – sakė skaitytoja.

Visgi ji teigė nerekomenduojanti prekių pirkti turgavietėje po stogu.

„Viduje yra labai užkeltos kainos. Prekiautojai teigia pardavinėjantys dizainerių sukurtas prekes, abejoju, ar tai tiesa, o už sintetinį švarką prašo virš 100 Eur“, – patarė Agnė.

Skaitytoja pasakojo ieškotą paltą pirkusi prekyvietėje lauke. Kaip pastebėjo ji, toks pat paltas po stogu kainavo 20 Eur daugiau.

„Nors žiemą, pamenu, lauke kai kurios tos pačios prekės kainavo daugiau nei perkant viduje, dabar buvo priešingai.

Taip pat dar nusipirkau striukę ir net graužiausi, galvojau, kad brangiai, bet tokią pačią striukę viduje radau lygiai 25 Eur brangiau, kas sudarė 50 proc. jos kainos. Ji lauke kainavo 50 Eur, o viduje – 75 Eur.

Skirtumas buvo labai didelis. Nors krepšyje jau turėjau pirkinį mažesne kaina, po stogu dar pabandžiau pasiderėti, tačiau nieko nenuleido“, – pasakojo ji.

Skaitytoja sakė pastebėjusi ir dar vieną įdomų dalyką.

„Yra tokių vietų, kur pardavėjai kainas dėlioja pagal pirkėjo portretą.

Aš kai einu, nesipuošiu, nesidažau, nesidedu pačių geriausių drabužių ir atrodau kuo paprasčiau. Manau, kad pardavėjai atsižvelgia į pirkėjo galimybes“, – teigė ji ir sakė, kad geriau prekes pirkti ten, kur jau užrašytos jų kainos, mat tada tai reikš, kad kaina visiems bus vienoda, o ne pritaikyta pagal pirkėjo išvaizdą.

Agnė pasakojo tąkart su drauge Gariūnuose kaip reikiant apsipirkusi, o už kai kuriuos pirkinius mokėjusi gerokai mažiau, nei būtų paklojusi parduotovėje.

„Apsimoka pirkti trikotažą. Pavyzdžiui, turkiškas pižamas. Jos nė kiek ne prastenės nei parduotuvėje.

Parduotuvėje už normalią pižamą sumokėtum 30 Eur, o ten kainavo 14 Eur ir buvo tikrai labai gražių“, – įspūdžiais po apsilankymo turgavietėje dalinosi skaitytoja.

DELFI susisiekus su Gariūnų administracija, jos atstovas patvirtino, kad prekyvietės vietos lauke nuoma kainuoja mažiau nei viduje po stogu.

„Prekyba viduje kainuoja 29 Eur už kvadratinį metrą“, – apie mėnesio nuomos kainą sakė jis ir teigė šiuo metu nežinantis tikslios prekyvietės nuomos kainos lauke.

Paklausus, ar administracija imasi kokių veiksmų dėl kainų reguliavimo, atstovas tvirtino, kad visos prekyvietės yra nuomojamos ir yra užsiimama vietų nuoma, o ne prekyba, todėl į pardavėjų kainų politiką nesikišama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)