VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis „Linkedin“ paskyroje teigia, kad gyventojai šiemet pajamas deklaravo pareigingiau: iki gegužės 2 dienos, tai yra, termino pabaigos, tai padarė daugiau nei 80 proc. privalėjusių deklaruoti asmenų – 1,43 mln. gyventojų. Tai apie 90 tūkst. daugiau nei pernai.

Didžioji jų dalis – neprivalėjo deklaruoti pajamų, bet tai padarė norėdami susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką.

GPM permoka (iki deklaravimo termino) grąžinta didesniam skaičiui gyventojų: pernai 360 tūkst. gyventojų, o šiemet 613 tūkst. gyventojų.

„Šiuo metu, lyginant su ankstesniais metais, pajamų mokesčio permokos grąžintos jau rekordiškam gyventojų skaičiui (…). Visos GPM permokos laiku ir teisingai deklaravusiems pajamas bus pervestos iki liepos 31 dienos“, – inspekcijos pranešime teigia M. Endrijaitis.

M. Endrijaitis socialiniame tinkle skelbė, kad didžiausia gyventojo deklaruota GPM suma – 65 tūkst. eurų grąžintina suma, o 3,4 mln. eurų – mokėtina suma.

Gyventojai ir toliau aktyviai skyrė GPM paramai, už 2022 metus prašymus pateikė 484 tūkst. žmonių.

Šiemet gauta vos 11 popierinių deklaracijų, skelbia VMI, sakydama, kad popierinės pajamų deklaracijos – jau praeitis.

Inspekcija suteikė 290 tūkst. deklaravimo konsultacijų telefonu, 48 tūkst. deklaravimo konsultacijų gyvai.

Už deklaracijų ar kitų dokumentų pavėluotą pateikimą ar nepateikimą, pagal teisės aktų nuostatas, gali būti pritaikyta ir administracinė atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją