Į DELFI kreipėsi skaitytoja Karolina. Ji papasakojo, kaip vieną saulėtą dieną praėjusią savaitę kartu su draugu užsuko papietauti į restoraną „Talutti“, kuris įsikūręs prie „Urmo“ bazės Kaune.

„Po pasivaikščiojimo nusivylę, kad nieko, ko tikėjomės, bazėse neradom, ištroškę atsisėdom minėtame „Talutti“. Net nespėję pavartyti meniu užsisakėme stalo vandens, pasakė, kad parduoda tik litrinį, sakom, „ok“. Atnešė vandenį ir mes net nepasiteiravome kainos“, – pasakojo skaitytoja.

Anot jos, su draugu jiedu dar užsisakė ir maisto, kuris esą tikrai buvo skanus ir dėl jo negalinti skųstis.

„Tačiau kaip sveiku protu suvokti 10 litų (2,90 Eur) kainą už vandenį? Ta prasme, mes Afrikoje gyvename? Vandens trūkumas? Ar kaip čia?“, – piktinosi kaunietė Karolina.

Klientė įsitikinusi, kad prieš užsakymo pateikimą restorano lankytojai galėtų būti bent įspėjami apie kainą, jei jau ji „tokia kosminė“.

„Kai draugas ruošėsi mokėti, apakome. Nepamenu, kad 2014 m. būčiau kur nors tiek sumokėjusi už vandenį. Tragikomedija gryna... Kažkokia užeiga turgaus lygio: sėdi ir matai bazes aplink, ir troleibusus pravažiuojančius pro stotelę – nulis romantikos, nulis aukšto lygio restoranui būdingos prabangos! (...) Man atrodo, visiems tiems verslininkams metas nusileist ant žemės“, – piktų žodžių negailėjo skaitytoja.

„Talutti“ interneto puslapyje skelbiamame meniu iš tiesų nėra nurodyta vandens kaina. Tačiau be galimo užsisakyti maisto ir ledų kokteilių, čia nėra ir kitų gėrimų meniu. Vis dėlto restorano atstovė Asta Kukarėnė patvirtino, kad vanduo kainuoja būtent tiek.

„Noriu, kad parašytumėte kad tai nėra stalo vanduo, kad tai yra vanduo su citrusiniais vaisiais, toks būtų mano komentaras“, – paprašyta paaiškinti, kodėl vanduo kainuoja 2,9 Eur DELFI sakė restorano darbuotoja.

Ji tikino, kad klientui paprašius tiesiog stiklinės vandens, ji atnešama. Tačiau jei kompanija paprašo didesnės talpos vandens su vaisiais iš meniu, tai jis kainuoja. Anot A. Kukarėnės, paduoti vandenį su citrusiniais vaisiais kainuoja, nes kainuoja darbo jėga jį pagaminti, taip pat indai plauti restoranui kainuoja, kiekviena maitinimo įstaiga pasirenka, ar vandenį klientams patiekti nemokamai.

Kauno vandenys“ bendrovės interneto svetainėje skelbia, kad įmonėms ir organizacijoms geriamojo vandens tiekimo ir nuotėkų tvarkymo kaina yra 1,46 Eur už kubinį metrą (t. y. 1 tūkst. litrų).

Interneto parduotuvėje nurodomos tokios citrusinių vaisių kainos už 1 kg: apelsinų – 1,17 Eur, citrinų – 3,10 Eur, didelių raudonųjų greipfrutų – 1,55 Eur, žaliosios citrinos po 0,54 Eur už vienetą.

Kaip skelbė DELFI, Statistikos departamento duomenimis, šiemet paslaugų kainos yra bent 4,7 proc. didesnės nei prieš metus. Ekonomistai prognozuoja, kad artimiausiu metu jos ir toliau didės.

Norite pasidalyti savo įamžintų pietų, patiekalo nuotrauka, kurio kaina nustebino ar pradžiugino? Siųskite ją el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pietūs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1234)