„Visos sudedamosios dalys supirktos parduotuvėje ir palyginta parduotuvės gaminti agurkėliai su namuose gamintais. Išeina daugiau kaip 100 proc. pigiau. Praktiškai perpus“, – „Delfi“ komentavo kainų lyginimo portalo „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas.

Socialiniame tinkle jis rašė, kad artėjant karščiams, antras patiekalas po šaltibarščių yra šviežiai raugti agurkėliai, kurių 1080 g kainuoja 5,95 euro, o agurkai sudaro 55,6 proc.

„Raitojamės rankoves, pasiimam tuos 7 agurkėlius – 608 g. Pigiausi trumpavaisiai lietuviški agurkai aptikti šiandien – 2,29 euro už kilogramą“, – skaičiavimus pradeda ekspertas.

Iš viso, sudėjus agurkus, druską, pipirus, krapų, česnako, lauro lapų, viso gaminio bendra ingredientų suma siekia 2,60 euro.

„Skirtumas – 3,35 euro. Parduotuviniai parauginti agurkėliai gaunasi 159 proc. brangiau, negu tokie patys, rankų darbo, iš tų pačių parduotuvinių sudedamųjų dalių“, – daro išvadą P. Čepkauskas.

Jis teigia specialiai neieškojęs pigesnių sudedamųjų dalių, pirkęs esamas prekybos tinkluose.


„Nebuvo ieškojimo. Tai buvo prekybos tinkluose. Viena moteriškė komentavo „šaltibarščius pasiskaičiuokite“. Manau, tas pats išeitų, nes šaltibarščiai parduotuvėje, kilogramas, tas kibirėlis kainuoja 5,95 euro, tai ten sudedamosios dalys, ko gero, irgi (pigesnės atskirai – red.)“, – sakė Pricer.lt atstovas.

Ekspertas: jeigu uždirbate 3,5 tūkst. eurų – galbūt apsimoka

P. Čepkausko neįtikintų argumentai, esą prekybos tinkle gaminant yra įskaičiuojamas darbas, energija ar kiti veiksniai. Jis atsako, kad ingredientus taip pat pirko parduotuvėje, tad čia jau įskaičiuota dalis prekybininkų sąnaudų.

„Neįtikintų, nes vienas komentatorius verslininkas rašė apie nuomas, panašiai. Bet aš visas sudedamąsias dalis pirkau parduotuvėje. Tai ir PVM sumokėjau, ir parduotuvės antkainį – viską visutėliai.

Tik neskaičiau savo darbo išlaidų, bet skirtumas išeina toks: jeigu jūsų alga bus daugiau 3500 eurų į rankas, tada taip – jūsų valandinis įkainis didesnis, jums apsimoka nusipirkti“, – įsitikinęs ekspertas.

Čia yra visas P. Čepkausko įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)