Prognozuojama, kad atostogos Lietuvoje bus brangesnės. Savaitė šeimai maždaug 200 eurų, praneša „LNK Žinios“.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sakė, kad kainų augimas gali būti įvertintas tik procentais.

„Iki 10–15 proc. svečiai gali pastebėti ir atrasti kainų augimą. Mes manome, kad pradžioje buvo infliacija labai bauginanti ir verslas žiūrėjo, labai skaičiavo tą savo savikainą ir pan. Atliko namų darbus ir manau, kad tikrai kažkiek pavyks ir sumažinti kainų augimą.

Vertinant ir tai, kad atsidaro ir užsienio šalys, kad užsienio turistai gali pas mus atvykti. Aišku, lietuvaičiai gali pasirinkti ir kitus kurortus, ne Lietuvoje, bet visa tai įvertinus, visas aplinkybes, kažkur apie 10 proc. kainos turėtų augti“, – sakė ji.

Pašnekovė teigė, kad pasakyti, kiek savaitė galėtų išbrangti eurais sunkiau. Tai priklausytų nuo vietos.

„Pasiūla yra labai plati Palangoje. Nuo modernių vilų ir kotedžų iki keturių ar penkių žvaigždučių viešbučių. Viskas priklauso nuo klientų poreikių ir lūkesčių, jų pasirinkimo“, – sakė ji.

I. Valaitienė dar papasakojo apie kainas.

„Dvivietis kambarys su pusryčiais yra apie 75–85 eurai. Liepos, rugpjūčio mėnesiais kainos šokteli, tai vasaros pikas. Tada prasideda nuo 115–120 eurų“, – sakė ji.

Ingrida Valaitiene

Pašnekovė teigė, kad birželis jau ne tuščias.

„Rezervacijos juda, viešbučiai turi atitinkamą užimtumą. Savaime aišku, esame priklausomi nuo orų. To negalime nuslėpti ir situacija arba palanki, arba ne.

Vaikučiai baigė mokslus. Nuo birželio antros savaitės judesys prasideda didesnis. Nuo Joninių visada tas aktyvumas turistų srautų išauga. Mes iš tikrųjų dedame visas pastangas į naujienas, verslas pristato jas.

Atsiranda naujų maitinimo įstaigų, koncertų salėje renginiai grįžta į priešpandeminį lygį. Pats miestas iš tikrųjų yra išpuoštas gėlėmis, naujomis terasomis. Miestas yra gyvas, pasiruošęs priimti svečius ir mes tikrai tikimės, kad tie svečiai, kurie atrado per pandemiją kurortą iš naujo, kad jie apie tai papasakojo ne vienam, ne vienam rekomendavo ir tikrai sulauksime didelio svečių srauto“, – sakė ji.

I. Valaitienė pasakojo, kad jau mato atsigavimo ženklus kalbant apie turistus iš užsienio.

„Pirmiausia, tai yra kaimyninės šalys, Latvija, Lenkija, taip pat aišku Vokietija, Prancūzija. Dar ankstoka spręsti, kadangi rezervacijos gali būti ir atšaukiamos, tai galėsime faktais kalbėti jau pasibaigus birželiui, liepai.

Tada aptarti, kiek ir kokia rinka sudaro procentų, bet taip – didžioji dalis, apie 70–80 proc. turėtų išlikti lietuvaičiai“, – sakė ji.

Pašnekovė pastebėjo, kad Neringa yra vokiečių turistų pamėgtas kampelis.

„Turistinės grupės, pavieniai labiau renkasi ją. Mes matome, kad atgyja ir Palangoje, bet dar truputį anksti kalbėti apie tai“, – sakė ji.

Asociacijos vadovė dėstė, kad per pandemiją yra atsiradę naujų įpročių.

„Stengiamės po truputį grįžti prie griežtesnių sąlygų, kad klientui tas lankstumas išliktų. Jau šiuo metu yra galimybė klientui mokėti mažesnę kainą, bet jis negali atšaukti rezervacijos. Arba gali mokėti daugiau, bet tada pasilieka galimybę atšaukti iki pat savo atvykimo dienos. Visos galimybės kliento rankose“, – sakė ji.

I. Valaitienė pastebėjo, kad yra ir tokių pasisakymų, kad Lietuvoje brangiau nei Turkijoje ar Graikijoje.

„Ne vieneri metai, bet mes jau seniai nesilyginame su Turkijos ar Graikijos kurortais. Lietuvos pajūris yra Lietuvos pajūris. Kiti kurortai mums neprilygsta. Taip, gegužė buvo palankesnė išvykstamajam turizmui, bet birželį, liepą mes pasiruošę atsigriebti. Vasaros sostinė yra Palanga“, – sakė ji.

Čia galite pažiūrėti LNK video: