Vienas iš dažnesnių bet kurios kavinės ar užeigos patiekalų lietuvių patiekalas – cepelinai. Išilgai Basanavičiaus gatvės jų galima rasti įvairių – su mėsa, vištiena, varške. Patiekalo kaina svyruoja nuo 3 Eur iki 3,9 Eur už porciją.

Daugelis Palangos užkandinių taip pat siūlo šaltibarščius. Vieni iš brangesnių kainuoja tiek, kiek porcija pigesnių cepelinų – 3 Eur. Tačiau jų galima rasti ir už 2 Eur ir už 2,39 Eur.

Poilsiautojams siūlomi ir, taip vadinami, kompleksiniai pietus. Pvz., dienos sriubos ir kiaulienos šonkaulių galima užsisakyti už 5 Eur. Už 3,5 Eur galima užsisakyti sriubos ir vieną iš kelių patiekalų: plovo, guliašo, blynelių, kepsniukų, koldūnų ar tų pačių cepelinų.

Frikadelių sriuba su kiaulienos nugarinės kepsniu, liežuvio užkepėle ar kiaulienos troškiniu atsieis 4,5 Eur.

Basanavičiaus gatvėje suvalgyti ant grotelių keptos lašišos kainuoja nuo 7,99 Eur iki 12 Eur. Menkė bananų lape su citrininiu padažu – 9 Eur.

Skirtingų mėsainių galima paragauti už 5 Eur, o makaronų su skirtingu padažu – už 6,5–7 Eur.

Palangos turizmo informacijos centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surblys pripažino, kad kai kuriose kurorto maitinimo įstaigose šiemet kainos didesnės nei prieš metus, tačiau kai kuriose jos likę tokios pačios.

Palangoje tų kavinių ir restoranų yra įvairių. Jie visi pritaikyti kiekvienam žmogui pagal jo finansines galimybes. Be abejo, viešbučių restoranuose yra aukštesnis lygis, taigi ten ir kainos yra didesnės. Mažesnėse kavinukėse yra pigiau“, – pasakojo specialistas.

Jo teigimu, kainų pokyčiai susiję su euro įvedimu, taip pat su brangstančiais maisto produktais ir kt.

Paklaustas, kur pats pietauja, M. Surblys paminėjo kavines „Juova“, „Mūza“, taip pat restoranėlį „Apetit“.

„Dienos pietus, tai yra sriubos ir antrąjį patiekalą Palangoje dabar galima pavalgyti maždaug nuo 3,5 eur.“, – sakė specialistas.

Pavasario pabaiga ir vasaros pradžia lepino mus gražiais orais, todėl dauguma jau spėjo apsilankyti Lietuvos pajūryje. Laukiame jūsų istorijų, pastebėjimų ir pasakojimų apie atostogas el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (350)