Prognozė, jog Palanga savaitgalį bus sausakimša, nepasitvirtino. Palangos turizmo informacijos centro duomenimis, viešbučiuose užimtumas siekė 70-90 proc., o kai kuriuose buvo rezervuoti ir visi kambariai. Tačiau privačiame sektoriuje buvo daugybė laisvų vietų. Jų nuomotojai klientus Palangos prieigose skelbimais viliojo ir apie 18 val.

Šeštadienio vakarą Palangoje jau buvo sudėtinga rasti, kur pastatyti automobilį, o tai, anot palangiškių, požymis, jog žmonės nepasiliks nakvoti ir tą patį vakarą važiuos namo.

Ir nors žmonių J. Basanavičiaus gatvėje nebuvo mažai, jie tik vaikštinėjo, dairėsi, tačiau užsukti į kavines nesiryžo.

Palangos verslininkai vasaros sezono atidarymo šventei buvo pasirengę – veikė visos kavinės, net ir tos, kurios dirba tik vasarą. Tačiau daugelyje jų sėdėjo vos vienas kitas žmogus arba kavinės išvis buvo tuščios.

Didžiausia žmonių eilė buvo nusidriekusi prie kiosko, kuriame prekiaujama kebabais, kitais greitai paruošiamais užkandžiais.

Palangos verslininkai neslėpė nusivylimo, nes esą ši vasaros sezono atidarymo šventė jiems atneš nuostolių, o ne pelno. Daugelyje kavinių specialiai buvo pasamdyta daugiau personalo, kad klientai būtų aptarnaujami operatyviai, tačiau ir virėjos, ir padavėjos sėdėjo be darbo.

„Mes kasmet kalbame, kad kurorto šventė vyksta per anksti. Daugelį metų ji būdavo birželį, o paskui sugalvota daryti gegužės viduryje. Dar tikrai šalta, todėl žmonės nevažiuoja į Palangą, o tie, kurie atvažiuoja, tik nueina į nemokamus koncertus ir išvažiuoja, nes neapsimoka čia pasilikti – šalta, todėl nėra, ką veikti“, – kalbėjo likti anonimu panoręs Palangos verslininkas.

J. Basanavičiaus gatvėje vaikštinėję žmonės buvo apsirengę šiltais rūbais, o tie, kurie pamiršo striukes ar paltus, kūprinosi nuo šalčio. „Net kepurės reikia, galva šąla“, – skundėsi pagrindine kurorto alėja vaikštinėjanti vyrui į parankę įsikibusi žmona.

Nepaisant to, pasišildyti į kavines žmonės vis tiek neužsuko – mieliau pirko arbatą ar kavą išsinešti. Paprastame kioskelyje arbatos puodelis kainavo eurą.

Kai kurios kavinės klientus jau viliojo ir muzikos vakarais, tačiau žmonių nedomino nei Svajoklis, nei Tikroji išdykėlė.

„Akivaizdu, kad žmonės nenusiteikę išlaidauti. Dabar jau aišku, kad jie atvažiavo tik į nemokamus koncertus ir pasižiūrėti fejerverko“, – įsitikinęs buvo pašnekovas.

Beje, atvažiavusieji pažiūrėti šventinio fejerverko, kuris 23 val. bus šaudomas nuo jūros tilto, gali smarkiai nusivilti.

Palangą vis labiau apgaubia rūkas. Jis toks tirštas, kad matomumas yra itin prastas. Pavyzdžiui, nuo jūros tilto prieigų nematyto jo pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1093)