„Žvilgtelim į meniu, ir ką mes ten pamatom? Buvo du meniu: lietuvių ir rusų kalbomis. Pasižiūrim į kainas ir pamatom, kad tos pačios kainos skiriasi“, – piktinosi vyriškis, pastebėjęs, kad, pavyzdžiui, tuno salotos pagal lietuvišką meniu kainuoja 3 eurus, pagal rusišką – 2,30 eurų.

Jo atsiųstose nuotraukose matyti, kad meniu skiriasi ir kitų patiekalų kainos: žuvies užkanda lietuviškame meniu kainuoja 2,50-3 eurus, rusiškame – 2,30-2,60 eurų. Tuo metu pigiausias kiaulienos patiekalas ir lietuviškame, ir rusiškame meniu kainuoja 4 eurus, tačiau lietuviškame jo kaina gali siekti ir 5,50 eurų, rusiškame – daugiausiai 4,60 eurų. Vis dėlto, atrodo, kad iš lietuviškojo meniu verčiau rinktis pikantišką užkandą – čia ji kainuoja 1,5-5 eurus, kai rusiškame 1,5-5,2 eurų.

Labiausiai skiriasi patiekalų iš jautienos, vištienos ir žuvies kainos – prie kavinės pakabintame meniu, kainos skiriasi net kelis kartus.

DELFI žurnalistams susisiekus su kavinės savininku Tomu Budriu, jis telefonu iš pradžių paaiškino, kad pagrindinis dokumentas yra meniu kavinėje su parašu, o lauke kainos – tik orientacinės, parodančios kainų dinamiką.

Vis dėlto, atkreipus dėmesį, kad kainos lauke esančiame rusiškame ir lietuviškame meniu, priklausomai nuo jo kalbos, iš tiesų skiriasi, pastebėjęs nesutapimus, jis patikino, kad nors pagal jį niekas ir neužsakinėja, jei kainos kažkam kliūva, bus pataisytos.

„Šiandien pat suredaguosiu, ačiū, kad informavote, kad taip apsižioplino. Euras–litas, betvarkė ir sumaištis buvo. Matyt, nuo praėjusių metų liko tokios kainos ir nesutvarkėme, – sakė T. Budrys. – Bet tas meniu nėra kainininkas, mes tik informuojam, kad tokie patiekalai egzistuoja ir kaina svyruoja. Juk kiaulienos karbonadas ar vištiena mėsa, tai skiriasi ir kainos.“

Norite pasidalinti savo patirtimi iš Palangos? Pastebėjote ką nors įdomaus? Rašykite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)