Kaip matyti iš prieš savaitę užfiksuotos nuotraukos, „A95“ benzino litro kaina, mokant kortele, – 1,16 Eur, o grynaisiais – 1,09 Eur.

„DK“ dyzelino kaina, atsiskaitant banko kortele, – 1,04 Eur/l, o grynaisiais – 0,97 Eur/l.

„DŽ“ dyzelino atitinkamai – 0,68 Eur/l ir 0,63 Eur/l.

Suskystintos naftos dujos (LPG) kainuoja – 0,52 Eur už litrą, mokant kortele, o grynaisiais – 0,47 Eur už litrą.

Taip pat stende pažymima, kad brangesnio varianto (mokėjimo kortele) kainos galioja atsiskaitant banko kortele, „Saurida“ kreditine ar avansine kortele. Nuo šių kainų esą yra taikomos nuolaidos.

„Ar gali kas nors paaiškinti tokių kainų skirtumų motyvą? Kodėl kortelių naudotojams reikia mokėti už kurą brangiau? Ar pinigų vertė esanti banko sąskaitoje yra mažesnės vertės negu rankoje sauja grynųjų? Ar dėl to prekės vertė turėtų būti brangesnė procentais?“ – klausimus vardija „Delfi“ skaitytojas.

Komentarą pateikė degalinių tinklo „Saurida“ rinkodaros vadybininkė Brigita Janavičiūtė.

„Degalinių tinkle „Saurida“ degalų pardavimui yra taikoma tokia kainodara, kadangi degalinės klientui atsiskaitymą už kurą vykdant bankine kortele nuo gautos sumos Lietuvos bankai ima (atskaičiuoja) komisinį mokestį už kiekvieną tokią operaciją.

„Saurida“ suteikia galimybę jos klientams pasirinkti savo nuožiūra atsiskaitymo būdą, o atsiskaitant už kurą grynais pinigais ir galimybę kurą įsigyti palankesne kaina“, – rašoma komentare.

Taip pat priduriama, kad „Saurida“ planuoja banko taikomus komisinius mokesčius už šias operacijas prisiimti sau ir degalinėse keisti degalų pardavimo kainodarą, tačiau šiandien, kaip pažymi, tai padaryti problematiška.

„Dėl mažų taikomų antkainių degalams, taip pat dėl visiems žinomų įvykių, t. y. dėl pasaulinės pandemijos ir dėl jos jau jaučiamų ekonominio sunkmečio padarinių, tai įvykdyti artimiausiu metu yra problematiška bei sunkoka.

Žinoma, „Saurida“ ieškos galimybių keisti degalų pardavimo degalinėse kainodarą, tačiau pažymėtina, kad įmonės šiuo metu taikoma degalų kainodara degalinės klientams užtikrina galimybę savo nuožiūra rinktis juos tenkinantį atsiskaitymo už degalus būdą“, – komentuoja „Saurida“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (363)