„<...> dalis verslų, noriu tikėti, kad šią savaitę galės teikti paraiškas, kurie iki šiol negalėjo teikti, tam reikėjo papildomų techninių pasirengimų, tai užtruko.

Aš kalbu apie susijusias įmones. Reikalingi tam tikri detalesni vertinimai ir tai yra ne tik Lietuvos sugalvoti dalykai, bet ir Europos Komisijos reglamentavimai ir tam VMI reikėjo pritaikyti elektroninio deklaravimo sistemą, reikėjo techninių programavimo darbų.

Mano žiniomis, jau pagaliau bus galima teikti ir susijusioms įmonėms. Tai kaip dabar nesusijusios įmonės, didžioji jų dalis, kas pateikė paraiškas, išmokas jau gavo, tai lygiai taip pat ir kitos irgi galės pradėti teikti“, – sakė jis, o vėliau patikslino, kad paraiškas, pagal turimą informaciją, turėtų būti galima įmonėms pildyti jau nuo šio penktadienio.

Redakcija primena, kad naujausiais duomenimis iki vasario 22 dienos nuo karantino suvaržymų nukentėjusiam verslui jau patvirtinta 20,7 mln. eurų subsidijų iš pirmojo pagalbos verslui paketo, o parama paskirstyta 9631 įmonei. Taip pat 224 įmonėms suteikta beveik 10 mln. eurų lengvatinių paskolų.

Nuo 500 eurų iki 800 tūkst. eurų siekiančias vienkartines subsidijas gali gauti įmonės, kurių vidutinė mėnesio apyvarta sumažėjo 30 proc. ar daugiau. Įmonės, 2019 m. sumokėjusios daugiau kaip 2 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio, nuo tos sumos gaus 25 proc. dydžio subsidiją. Sumokėjusioms mažiau nei 2 tūkst. eurų įmonėms skiriama 500 eurų subsidija.

Paraiškas gauti subsidiją verslo atstovai gali teikti VMI sistemoje „Mano VMI“.

Šiuo metu per „Invegą“ suteikiamos lengvatinės paskolos tiek mažoms, tiek didelėms nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms. 224 įmonėms paskolos jau patvirtintos, joms paskirstyta 9,76 mln. eurų.

Pirmasis Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtas pagalbos verslui paketas pradėjo veikti sausio 20 d., jį sudaro 180 mln. eurų – 150 mln. eurų skiriama subsidijoms, 30 mln. eurų – paskoloms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)