Norintys sumokėti už šios sostinės bendrovės tiekiamą šilumą ir karštą vandenį turės tai daryti suvedę įmokos kodą arba pasirinkdami vietinį mokėjimą.

Vietinis mokėjimo pervedimas banke kainuoja 0,8 Lt. Taigi atsiskaitymas už komunalines paslaugas kai kam pabrangs, nes tiek pat kainuoja pervedimas už visą atsiskaitymo knygelę. Norintys už paslaugas su atsiskaitymo knygele susimokėti grynaisiais banko skyriuje turi pakloti 5 Lt.

Tiesa, „Swedbank“ suteikia galimybę sudaryti įmokų krepšelį, kai įtraukus penkias įmokas už komunalines paslaugas, iš viso už pavedimą reikėtų mokėti 0,8 Lt. Taip pat nieko nekainuoja ir tiesiogines debetas.

Po šio sprendimo elektroninėje atsiskaitymo knygelėje beliks galimybė sumokėti už elektrą.

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas DELFI sakė, kad bendrovė yra suinteresuota kuo platesnėmis atsiskaitymo galimybėmis, tačiau tai yra banko sprendimas.

„Galiu patvirtinti, kad visuose kituose didžiuosiuose bankuose, išskyrus „Swedbank“, ir toliau bus galima atsiskaityti naudojantis atsiskaitymo knygutėmis. „Swedbank“ priėmė sprendimą tokios paslaugos gyventojams nebeteikti. Dėl sprendimo priežasčių siūlyčiau kreiptis į banką“, - komentavo jis.

Tuo metu „Swedbank“ banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius sako, kad norima atsisakyti tarpininkų paslaugų. To esą reikalauja ir europinis mokėjimų standartas SEPA, prie kurio palaipsniui pereina bankas.

„Swedbank“ siekia sukurti vieningą įmokų priėmimo paslaugą mokėtojams, atsisakant tarpininkų paslaugų bei įmokas įskaitant tiesiogiai į lėšų gavėjų sąskaitas. Nuo minėtos datos už šilumą ir karštą vandenį paslaugų teikėjui „Vilniaus energijai“ gyventojai galės mokėti tiesiogiai per įmokos kodą“, - DELFI teigė jis.

Lietuvos vartotojų institutas, anksčiau kritikavęs siaurėjančias atsiskaitymų knygelės galimybes, šiuo metu tvirtna skundų iš vartotojų dar negavęs, tačiau pasirinkimo sumažėjimą vartotojams vertina neigiamai.

DELFI primena, kad diskusija dėl siaurėjančių atsiskaitymo knygelės funkcijų
buvo kilusi prieš kelerius metus.

2011 m. iš atsiskaitymo knygelės išnyko eilutė, leidžianti susimokėti „Vilniaus vandenims“, nuo 2006 m. ir už „Lietuvos dujų“ patiektas dujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)