Užsisakė namelį, gavo – karavaną

Praėjusį savaitgalį draugai Šventojoje užsisakė keturvietį namuką jaukiai praleisti atostogoms. Kaip pasakoja Maksimilianas, užsakymo metu, vykdant mokėjimą per „Booking“ platformą, aiškiai buvo pavaizduota, ką pirkėjas užsako, – tai buvo medinių namelių nuotraukos. Todėl nieko neįtardami draugai iškart sumokėjo visus pinigus – 180 Eur už tris nakvynes.

Tačiau atvykę sutartą dieną grupelė nustėro, kai administratorė juos palydėjo iki namuko. Kaip pasakoja, tai buvo paprastas, mobilus namelis ant ratų, liaudiškai vadinamas karavanu.

„Apie tai, kad susimokėjus tokią sumą ten nebuvo nei patalynės, nei tualetinio, plėstis net gėda! Buvom įsitikinę, jog įsivėlė kažkokia klaida, nes išankstinio užsakymo metu buvo pateiktas namas, be to, ir pinigų paprašė kaip už namą, o ne karavaną, kuris yra pigesnis“, – pasakoja Maksimilianas.

Mobilusis namelis (karavanas)

Oficialioje „Šventojoje nameliai“ interneto svetainėje skelbiama, kad nuo liepos iki rugpjūčio 23 d. keturviečio medinio namelio kaina parai – 60 Eur, tuo metu tokio paties dydžio mobilaus namelio kaina – 40 Eur.

Šiuo metu patikrinus kainas platformoje „Booking“, tas pats keturių vietų karavanas kainuoja 44 Eur, kai keturių vietų namukas – 53 Eur.

„Administratorė patikino, jog mums rezervuotas karavanas. Skundą nagrinėti ir gilintis atsisakė, pinigų taip pat grąžinti nenori. Paprašius duoti savininkų kontaktus, mums pasiūlė net negaišti laiko, nes lygiai prieš dieną buvo identiška situacija su kitais klientais, kurie užsisakę namą gavo tokį pat vagoną, tačiau savininkas nesileido į jokias kalbas“, – pasakoja pašnekovas.

Namelių kainos Booking.com

Iš pradžių patys galvojo suklydę

Nepaisant 200 Eur piniginio nuostolio, per patį sezono įkarštį draugams reikėjo per trumpą laiką surasti kitą gyvenamąją vietą: „Norime įspėti visus norinčius čia apsistoti, kad būtumėte nusiteikę azartiškai, nes pardavinėti katę maiše yra jų koziris, o koks siurprizas laukia, sužinosite tik finale!“

Vyras pripažįsta, kad užsakymo patvirtinime nurodytas namelio tipas – mobilusis namelis, tačiau vykdant užsakymą, anot jo, buvo pateikta visai kita informacija: „Iš pradžių pamatę patvirtinimą pradėjome galvoti, jog gal tai visgi mūsų klaida. Bet tiksliai žinome, jog užsakymo metu buvome išsirinkę būtent normalų namelį, be to, jo ir kaina yra žymiai didesnė. Už tokią kainą niekada gyvenime nebūtume ėmę karavano.

Kai atvykome, mūsų iškart paklausė „Ar žinote, ką užsisakėte?“. Mus toks klausimas truputį nustebino ir, kaip paaiškėjo, ne veltui, nes buvome palydėti iki karavano. Tuomet iškart pradėjome tikrinti visą užsakymo informaciją ir pamatėme, jog nuotraukos jau pasikeitusios.“

Pašnekovas prisimena, kad administratorė patikino, jog nuotraukų nieks nekeitė, o galimai pati „Booking“ platforma užsakymo metu buvo išmetusi ne tas nuotraukas. Anot jo, „Booking“ informavo, jog pateikia tokias nuotraukas, kokias jiems siunčia savininkas.

„Visi susinervinome, vėl kilo mintis, kad tai – mūsų klaida, kol pati administratorė nepasakė, jog prieš mums atvykstant įvyko analogiška situacija su kitais klientais, kurie iš pradžių manę, kad užsisakė namą, gavo karavaną“, – pasakoja Maksimilianas.

Mediniai nameliai

Administratorius: „Booking“ kainos – visada aukštesnė

Delfi susisiekus su 12 metų namelius Šventojoje nuomojančiu administratoriumi Vytautu Budginu, šis patikino, kad jau daug metų administracija nekeitė jokios informacijos.

Komentuodamas praeitą savaitgalį įvykusį nesusipratimą jis pažymi, kad tai – kliento klaida. Pašnekovas tikino turintis visus įrodymus: „Viskas užsakymo sutartyje aiškiai nurodyta: ką užsisakė, kiek sumokėjo ir visos nuotraukos yra.“

Paklaustas, kodėl tuomet sumokėję kaip už medinį namelį kompanija gavo pigesnį karavaną, administratorius paaiškina, kad kainos interneto svetainėje ir „Booking“ platformoje – nesutampa, nes platforma papildomai apmokestina komisiniais mokesčiais.

„Kad jie sumokėtų ir tūkstantį, nereiškia, kad jie gauna namelį. „Bookinge“ savaitgalį pas mus visada aukštesnės kainos. „Booking“ – mūsų partneris, jie iš mūsų perka: parduodame standartine kaina, jie uždeda komisinį mokestį. Taip ir išeina didesnė suma už karavaną – tokia pati, kuri būtų už namelius. Be tarpininkų mūsų kainos tokios, kokios nurodytos interneto svetainėje“, – sako V. Budginas.

„Žmonės, kurie mėgsta užsakinėti per „Booking“ sistemą, moka papildomai. Jiems ir mums taip „nukrenta“ rizika, nes tai, ką užsisakė, gaus 100 proc. Iš mano pusės žiūrint, todėl klientai ir moka papildomai“, – pridūrė jis.

Namelių kainos, „Šventojoje nameliai“ Facebook nuotr.

Klientas nežiūri, ką užsisako

Administratorius pabrėžė, kad tai – kliento klaida, mat žiūrėjo vieną informaciją, o užsisakė kitą. Anot jo, mobilų namelį užsisakę klientai rugpjūčio paskutinį savaitgalį kaip pasirinkimo net negalėjo matyti medinių namelių, nes visi jie užsakomi gerokai iš anksto.

„180 Eur buvo sumokėta už mobilų namelį. Medinių namelių tuo metu mes jau seniai neturėjome, jų rezervacijos būna 2-3 savaitėms į priekį, todėl jiems net negalėjo rodyti šių namelių nuotraukų.

Jiems „Booking“ galėjo rodyti nuotraukas bendroje galerijoje, o mūsų svetainėje pažiūrėjo kainas „nuo“, bet tai nereiškia, kad ta kaina ir bus. Mūsų puslapyje su žvaigždute pažymėta, kad kainos gali keistis“, – pažymi namelių Šventojoje administratorius.

Pašnekovas atvirai sako, kad šiais metasi įvyko trys tokie patys nesusipratimai, tačiau, kaip sako, du iš trijų klientų suprato savo klaidą ir nesiginčijo.

„Atvažiavę svečiai sakė, kad užsisakė visai ką kitą, bet pasižiūrėję užsakymą suprato, kad patys tai ir užsisakė. Pagrindinė klaida, kad žmonės žiūri vieną, bet užsako kitą.

Visada bandome padėti klientui, kad gautų tai, ką jie norėjo už papildomą mokestį. Šiuo atveju negalėjau nieko pasiūlyti, nes prieš porą savaičių viskas buvo išparduota“, – tikino jis.

Namelių kainos, „Šventojoje nameliai“ Facebook nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)