Kaune vykstančioje mugėje galima apsilankyti iki rugsėjo 27 d.

Pasak pranešimo, rudens-žiemos mugėse šiemet dalyvauja 2500 dalyvių. Jau pasibaigusioje Vilniaus Mamų mugėje per 5 dienas apsilankė per 15 tūkst. pirkėjų. Šeimos pristatė 110 tūkst. savo išaugtų ir nebereikalingų daiktų, kurių parduota daugiau kaip 70 tūkstančių.

„Mamų mugė apjungia daug idėjų, kurios yra man artimos: ekologijos (kad daiktai tarnauja ne vienam vaikui), praktiškumo (vienu metu parduodi išaugtus vaikų daiktus ir apsiperki sezonui), savanorystės, dalinimosi ir labdaros, mamų bendrystės. Kai pradėjau būti savanore Mamų mugėje, ne tik įgijau patirties, bet ir pamačiau – koks didelis ir atsakingas darbas yra suvaldyti visą didžiulį mamų, tėčių ir senelių srautą,” – pranešime spaudai sako savanorių koordinatorė Kristina Savickytė-Damanskienė. Trijų vaikų mama dalyvavo visose septyniose Mamų mugėse.

Šiemet Vilniuje vykusioje rudens - žiemos Mamų mugėje parduoti išaugtus savo vaikų drabužius ir kitus nenaudojamus daiktus galėjo net ir tos mamos, kurios neturėjo galimybės atvykti į sostinę.

Lietuvos paštas padėjo mamoms iš visos Lietuvos nugabenti į Vilnių jų paruoštus parduoti daiktus, o neparduotos prekės mamoms buvo grąžintos nemokamai.

Rudens-žiemos mugės dalyvės aktyviai aukojo labdarai. Vilniaus mugės dalyvės Mamų unijai skyrė daugiau kaip 400 eurų. Paaukota per 7 tūkst. daiktų. Labdaros organizacijos jau išdalino didelę dalį paaukotų vaikiškų, paauglių, nėščiųjų drabužių, batų, žaislų sutrikusio vystymosi kūdikių namams, sunkiau gyvenančioms šeimoms, neįgaliųjų centrams.

Pasak pranešimo, matant augantį dalyvių ir pirkėjų skaičių, Mamų mugės bus rengiamos dažniau. 2016 m. mugės vyks tris kartus per metus: vasario, gegužės ir rugsėjo mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)